27.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Populare pe Windows și pe Linux. 10 aplicații excelente

Ar trebui să le citești

10 aplicații

Dezvoltatorii celor mai populare aplicații ale momentului au realizat versiuni și pentru distribuțiile GNU/Linux. Rar găsești un soft cunoscut care să nu fie disponibil și pentru fanii lui Tux, ori să nu aibă un echivalent. Așadar, nu te poți plânge că nu sunt aplicații pe Linux.

Ai de unde

Un „argument” de întâlnit al celor care tună și fulgeră împotriva Linux-ului constă în „lipsă de aplicații”. Nimic mai fals. Vă propunem o listă cu 10 aplicații extrem de populare pe Windows și pe care le poți folosi fără probleme pe Linux – Ubuntu, Linux Mint, Manjaro, Solus etc.

Skype
Interesul pentru acest soft pare că a mai scăzut în intensitate. Fenomenul s-a petrecut odată cu apariția numeroaselor alternative. Cu toate acestea, Microsoft a lansat o versiune aproape identică a Skype pentru fanii Tux. Bineînțeles, prin intermediul browserului, poți să folosești versiunea online a serviciului.

Spotify
Spotify este cea mai populară platformă de streaming muzical, și asta de multă vreme. Versiunea pentru Linux este identică, dar parcă rulează mai bine :-).

Minecraft
Celebrul joc Minecraft poate rula și pe Linux. L-ai jucat? Ce mai aștepți?

Adobe App Suite
Prin intermediul PlayOnLinux, cu un pic de documentație, poți rula lejer Adobe App Suite. Ai încercat? Noi nu, avem alternative la fel de bune.

Blender
Cu Blender realizezi adevărate capodopere în materie de animații video 3D/2D. Dacă supraviețuiești tutorialelor, poți utiliza lejer și productiv acest soft și pe Linux.

TeamViewer
Dacă ai scăpări în utilizarea Linux, prin intermediul TeamViewer, un prieten care știe Linux, te poate ajuta. Nu are importanță că rulează Windows 10, Android sau Ubuntu, spre exemplu.

Google Chrome
Google Chrome rulează excelent pe Linux, chiar dacă nu este instalat predefinit pe majoritatea distribuțiilor. Poate fi descărcat de pe site-ul oficial iar instalarea durează câteva clipe.

Steam
Steam, versiunea pentru Linux, oferă acces la mii de jocuri celor care își doresc să se distreze și să cheltuie bani.

Mozilla Thunderbird
Mozilla Thunderbird reprezintă una din modalitățile clasice de ați administra contul de email. Mai nou, are alternative numeroase, pe bani sau gratuite.

Kodi
Ultimul din topul celor 10 aplicații, dar nu cel din urmă, Kodi este prezent și pe numeroasele distribuții GNU/Linux.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole