miercuri, august 5, 2020

Populare pe Windows și pe Linux. 10 aplicații excelente

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

10 aplicații

Dezvoltatorii celor mai populare aplicații ale momentului au realizat versiuni și pentru distribuțiile GNU/Linux. Rar găsești un soft cunoscut care să nu fie disponibil și pentru fanii lui Tux, ori să nu aibă un echivalent. Așadar, nu te poți plânge că nu sunt aplicații pe Linux.

Ai de unde

Un „argument” de întâlnit al celor care tună și fulgeră împotriva Linux-ului constă în „lipsă de aplicații”. Nimic mai fals. Vă propunem o listă cu 10 aplicații extrem de populare pe Windows și pe care le poți folosi fără probleme pe Linux – Ubuntu, Linux Mint, Manjaro, Solus etc.

Skype
Interesul pentru acest soft pare că a mai scăzut în intensitate. Fenomenul s-a petrecut odată cu apariția numeroaselor alternative. Cu toate acestea, Microsoft a lansat o versiune aproape identică a Skype pentru fanii Tux. Bineînțeles, prin intermediul browserului, poți să folosești versiunea online a serviciului.

Spotify
Spotify este cea mai populară platformă de streaming muzical, și asta de multă vreme. Versiunea pentru Linux este identică, dar parcă rulează mai bine :-).

Minecraft
Celebrul joc Minecraft poate rula și pe Linux. L-ai jucat? Ce mai aștepți?

Adobe App Suite
Prin intermediul PlayOnLinux, cu un pic de documentație, poți rula lejer Adobe App Suite. Ai încercat? Noi nu, avem alternative la fel de bune.

Blender
Cu Blender realizezi adevărate capodopere în materie de animații video 3D/2D. Dacă supraviețuiești tutorialelor, poți utiliza lejer și productiv acest soft și pe Linux.

TeamViewer
Dacă ai scăpări în utilizarea Linux, prin intermediul TeamViewer, un prieten care știe Linux, te poate ajuta. Nu are importanță că rulează Windows 10, Android sau Ubuntu, spre exemplu.

Google Chrome
Google Chrome rulează excelent pe Linux, chiar dacă nu este instalat predefinit pe majoritatea distribuțiilor. Poate fi descărcat de pe site-ul oficial iar instalarea durează câteva clipe.

Steam
Steam, versiunea pentru Linux, oferă acces la mii de jocuri celor care își doresc să se distreze și să cheltuie bani.

Mozilla Thunderbird
Mozilla Thunderbird reprezintă una din modalitățile clasice de ați administra contul de email. Mai nou, are alternative numeroase, pe bani sau gratuite.

Kodi
Ultimul din topul celor 10 aplicații, dar nu cel din urmă, Kodi este prezent și pe numeroasele distribuții GNU/Linux.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Cum adăugăm un live bookmark pe Firefox

O modalitate cât se poate de lejeră de a fi la curent cu articolele cele mai recente de pe site-urile preferate este utilizarea live bookmark-urilor pe Firefox.
2,453FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
85 Shares
Copy link
Powered by Social Snap