10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

TV-Lite îți oferă acces gratuit la posturi TV românești și străine. Este disponibil pe Linux și Windows

Ar trebui să le citești

TV-Lite

În cazul utilizatorilor români de Linux și Windows, TV-Lite are șansa de a deveni una dintre cele mai apreciate și iubite aplicații. Motivul este simplu, aplicația îți oferă acces gratuit la peste 120 de posturi tv.

TV-Lite este un program de vizualizat canale TV online. Rulează pe sistemele de operare Linux și Windows. Poate folosi Sopcast si Acestream, dacă aceste programe sunt instalate. Folosește VLC pentru afișarea conținutului media, dar este în plan să se poata utiliza si MPV.

Urmașul TV-Maxe

TV-Lite este, conform site-ului oficial, urmașul unei alte aplicații de succes, TV-Maxe. Spre deosebire de strămoșul său, TV-Lite nu vine cu toate caracterisiticile acestuia dar folosește același principiu al abonamentelor. În plus, poate gestiona formatul omniprezent M3U utilizat pentru multe liste de redare IPTV.

Posturi TV

În total, aplicația TV-Lite îți permite vizionarea a câteva sute de posturi TV românești și străine. Câteva sute de posturi tv străine pot fi adăugate suplimentar prin realizarea pașilor descriși aici (“TV-Lite” menu – “Manage Lists”- “Manage subscriptions”). Preț de câteva minute/zeci de secunde aplicația va procesa noile informații, fapt care va determina “blocarea” acesteia.

Foarte plăcut impresionați

Echipa pentruprieteni.com a testat TV-Lite pe Ubuntu 21.10. Instalarea decurs fluent și fără probleme, întreaga operațiune fiind realizat în mai puțin de un minut. Softul rulează impecabil, posturile tv putând fi urmărite la o calitate excelentă. Tv-Lite este intuitiv, rapid, realizat cu spirit de răspundere, modern și plăcut, nu consumă resurse inutil și își face treaba pentru care a fost conceput.

Instalare

La data redactării acestui material, TV-Lite era disponibil pe cele mai cunoscute distribuții Linux: Ubuntu, Solus, Linux Mint, Arch, cât și pe aromele acestora. În plus, aplicația poate fi instalată și pe Windows 10.

Instalarea pe Linux se realizează urmând comenzile de aici. Pentru a folosi programul la adevăratul potențial, este necesar să aveți instalate Acestream și Sopcast, softuri pe care le puteți instala extrem de ușor urmând instrucțiunuile oferite de dezvoltator.

Utilizatorii de Windows trebuie să descarce softul de aici și să îl instaleze pe bază de „next”.

Video

Vă recomandăm să vizionați acest scurt clip.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Ce lecții am învățat în acești ani de pentruprieteni.com

Lecții Lecțiile învățate în toți acești ani de pentruprieteni.com au fost interesante și numeroase. Nimeni nu ne-a pregătit pentru ceea ce urma să vină, pentru...
- Advertisement -

Cele mai noi articole