3.9 C
București
joi, noiembrie 30, 2023

Linux Mint 20.02 „Uma” a fost lansat. Vezi noutățile

Ar trebui să le citești

Linux Mint 20.02

După câteva luni de dezvoltare, Clement Lefebvre a anunțat lansarea Linux Mint 20.02. Pentru cei care nu știu, Linux Mint este una dintre cele mai cunoscute și utilizate distribuții GNU/Linux la nivel mondial.

Noutățile Linux Mint 20.02

Linux Mint 20.02 vine cu numeroase îmbunătățiri aduse unor aplicații precum managerului de actualizări sau centrului de notificări. În plus, aplicații precum Bulk File Renamer și Sticky Notes își fac debutul cu ocazia acestei noi versiuni a sistemului de operare.

Cele mai importante noutăți sunt:

  • prin intermediul actualizărilor vor putea fi aduse la cea mai recentă versiune applet-urile, temele și extensiile;
  • modul în care utilizatorii vor fi notificați în privința actualizărilor a fost modificat. Din acest moment, printre altele, aceste înștiințări vor fi mai vizibile și greu de ignorat;
  • Cinnamon 5.0 aduce o nouă funcție de căutare, posibilitatea de a administra mai bine resursele consumate de interfața grafică etc.
  • Linux Mint 20.02 vine cu linux-firmware 1.187 și kernelul 5.4.
  • HPLIP a fost actualizat la cea mai recentă versiune – 3.21.2 – fapt care oferă acces la drivere pentru cele mai noi modele de imprimate sau scanere.
  • Wallpapere noi și plăcute;
  • este bazat pe Ubuntu 20.04 LTS, așadar avem de-a face cu un LTS ce va primi suport până în 2025;
  • Sunt introduse două aplicații noi, Bulk File Renamer și Sticky Notes
  • Xfce 4.16 vine cu o identitate vizuală nouă, modernă și rafinată, cu un manager de setări îmbunătățit, un nou instrument prin care aplicațiile preferate pot fi configurate etc.
  • Warpinator oferă posibilitatea de a transfera fișiere între PC-uri utilizând reteaua locală. Mai nou, datorită unei noi aplicatii disponibilă pe Android, din două click-uri, puteti face această operațiune între telefon/tabletă și PC

Notele de lansare pot fi accesate aici (Mate, Cinammon, Xfce).

Descarcă

Sistemul de operare este disponibil pentru toate computerele cu procesoare pe 64 de biți în 3 medii grafice: Mate, Xfce și Cinnamon. Utilizatorii Linux Mint pot realiza trecerea la versiunea curentă prin sistemul de actualizări sau prin instalarea pe curat. Ca de obicei, echipa pentruprieteni.com recomandă utilizarea celei de-a doua alternative.

Descarcă de aici

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Ce lecții am învățat în acești ani de pentruprieteni.com

Lecții Lecțiile învățate în toți acești ani de pentruprieteni.com au fost interesante și numeroase. Nimeni nu ne-a pregătit pentru ceea ce urma să vină, pentru...
- Advertisement -

Cele mai noi articole