22.6 C
București
joi, septembrie 21, 2023

Așa instalezi Google Chrome pe o distribuție Linux (Ubuntu, Debian, openSUSE, Fedora + derivatele)

Ar trebui să le citești

Google Chrome

Google Chrome, fapt știut de mai toți utilizatorii Linux, poate fi instalat și pe Ubuntu, Debian, openSUSE, Fedora, plus derivatele acestora. Din păcate, acest browser web nu este instalat în mod predefinit. Din fericire, acest neajuns poate fi remediat extrem de ușor din 3 click-uri.

Nu neapărat prin terminal

Pentru cei care vor să utilizeze aceste distribuții, instalarea acestui browser web poate da bătăi de cap. Tutorialele existente pe Internet te îndeamnă, asta de cele mai multe ori, să utilizezi terminalul pentru a realiza instalarea. Această abordare poate fi destul de riscantă pentru novici. Echipa pentruprieteni.com vă recomandă să nu evitați cea mai rapidă și simplă modalitate de instalare a browserului Google Chrome. Descărcarea și instalarea, indiferent de unghiul în care privești problema, rămân cele mai simple modalități de a putea utiliza softul în lumea Linux.

Și totuși

Cele mai multe distribuții Linux ale momentului oferă Firefox drept browser predefinit. Nu stăm aici să judecăm motivele dar sunt extrem de puține sistemele de operare care te lasă să instalezi Google Chrome direct din magazinul de aplicații. Solus OS și Deepin sunt excepțiile cele mai cunoscute care întăresc și mai mult regula.

Ubuntu, Linux Mint, Debian și derivatele

Instalarea Google Chrome pe o distribuție precum Ubuntu, Linux Mint și Debian, alături de derivatele acestora, este floare la ureche. Practic, accesezi pagina de descărcare a browserului web și selectezi pachetul „..deb”. După descărcare, tot ce trebuie să faci, este este dai click dreapta pe fișier și să alegi modul în care declanșezi instalarea (deschide cu…/ deschide cu magazinul de aplicații).

De un real ajutor pentru utilizatorii Linux Mint poate fi și aplicația GDebi.

Fedora, openSUSE și derivatele

Utilizatorii Fedora sau openSUSE (plus derivatele) vor descărca pachetul „.rpm” și vor parcurge pașii indicați anterior.

Descarcă

Indiferent dacă utilizezi Ubuntu, Fedora, openSUSE, Debian sau Linux Mint, pentru a putea descărca Google Chrome va trebui să accesezi pagina de descărcare a browserului. Click aici pentru a parcurge etapa descărcării.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Schimbări binevenite pentru utilizatorii Linux

Ar cam fi timpul unor schimbări. Din punctul de vedere al unui utilizator obișnuit de Linux, neinteresat prea tare de cea ce se petrece „sub capotă”,
- Advertisement -

Cele mai noi articole