-1.4 C
București
duminică, ianuarie 16, 2022

5 distribuții din 2018 de care ar trebui să știi

Ar trebui să le citești

5 distribuții

Vă aducem în atenție 5 distribuții GNU/Linux, lansate în 2018, care ne-au captat atenția. Cine știe, poate, peste ani, acestea vor deveni nume mari. Avem toată încrederea în seriozitatea dezvoltatorilor și în potențialul sistemelor de operare despre care urmează să citești.

Onix OS

Nu-i așa că sună bine? Ei bine, Onix OS este o distribuție scrisă în „O language development”. Este propulsată de Arch Linux, fapt care ar trebui să îi țină la distanță pe novici, doar pe ei.

Tux Linux

Tux, mascota Linux, pare că a inspirat denumirea unei distribuții. La baza Tux Linux stă Ubuntu Minimal, drept mediu grafic fiind ales Xfce. Dezvoltatorii doresc să ofere un OS extrem de puternic, capabil să ruleze fără să devoreze resurse.

Bentōō

Bentōō este o inițiativă ce își propune să livreze o versiune ușor de utilizat a distribuției Funtoo Linux. Accentul pare să cadă pe rapiditate, securitate și respectarea intimității.

Bliss

Bliss OS este un proiect open source bazat pe Android. Conform dezvoltatorilor, OS-ul rulează pe majoritatea dispozitivelor mobile, PC-uri și laptop-uri.

Norcux OS

Un OS modern și ușor de folosit realizat de comunitate. Este prietenos cu utilizatorul, sigur, open source și modern.

Drauger OS

Pasionații de jocuri au tot interesul să dea o șansă acestei distribuții. Tu?

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Nu fă actualizarea la Windows 11! Treci pe Linux!

Windows 11 încearcă să forțeze o furișare tiptilă în viața utilizatorilor de Windows 10. A apărut din senin, aparent gratuit, ca o dovadă de bune intenții și de „next level” din partea Microsoft.
- Advertisement -

Cele mai noi articole