32.6 C
București
luni, iunie 24, 2024

Fedy, ce este și la ce poate fi folosit

Ar trebui să le citești

Fedy

Fedy vine de la Fedora. Este un utilitar extrem de folositor pentru toți cei care doresc să ruleze Fedora la capacitate maximă și fără mari bătăi de cap. Așadar, vorbim despre un must have pentru fanii și utilizatorii acestei distribuții.

O problemă

Fedora, asemeni openSUSE, se lasă destul de greu dresată. Aceste două distribuții își supun utilizatorii începători la câteva probe de rezistență. Deși sunt foarte lăudate, pentru cei nou intrați în zona Linux, și nu numai, cele două sisteme de operare par a veni incomplete. Asta, la prima vedere.

Cu puțin efort și noroc, pot fi date ușor pe brazdă. O prima variantă ar consta în urmarea a numeroase tutoriale. Un al doilea scenariu presupune apelarea la Fedy. Desigur, șansele ca sistemul să nu mai poată fi folosit după ce îl șurubărești sunt destul de mari. Fedy, între noi fie vorba, reduce mult din riscuri.

Codecuri, aplicații +

Fedy îți pune la dispoziție într-o manieră automată aplicații și codec-uri multimedia fără de care Fedora nu ar fi completă. Dacă treci de proba de foc a terminalului, lucrurile se vor desfășura pe bază de next.

Instalare

Fedy este compatibil cu sistemul de operare Fedora. Instalarea se realizează prin intermediul terminalului iar comenzile le poți găsi aici. Să ai spor!

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole