Recunoaștere
Recunoscut și apreciat pentru stabilitatea și consumul redus de resurse, Linux Mint este un sistem de operare folosit de numeroși utilizatori. Cei care îl utilizează pe computere cu hardware mai puțin performant au numai cuvinte de laudă la adresa cunoscutei distribuții Linux. Statistic, numărul celor care folosesc versiunea pe 32 de biți este în scădere, cu toate acestea, acești utilizatori încă există.
Legătura cu Ubuntu
OS-ul este bazat pe Ubuntu, fapt care îi creează o dependență puternică. Chiar dacă, bănuim noi, va afecta puțini utilizatori, decizia pe care echipa Linux Mint o va pune în practică în viitorul apropiat va avea numeroase consecințe. Nu va fi o tragedie pentru cei mai mulți, dar va simboliza sfârșitul unei epoci.
De curând, Canonical a anunțat că va opti dezvoltarea versiunii pe 32 de biți începând cu Ubuntu 19.10. După revolta celor de la Steam, s-a revenit oarecum asupra deciziei. Nu este prea clară situația, multe se mai pot schimba în viitorul apropiat.
Linux Mint
Într-un anunț publicat pe blogul sistemului de operare, echipa de dezvoltatori comunică intenția de a opri dezvoltarea versiunii pe 32 de biți. Decizia va intra în vigoare odată cu lansarea Linux Mint 20. Acesta va fi bazat pe viitorul Ubuntu 20.04 LTS, versiune care, teoretic, nu o să mai fie disponibilă pe 32 de biți.
Alternative
Până în 2023 o să puteți folosi fără probleme o versiune din seria 19.X a Linux Mint. Problemele vor apărea după acestă perioadă. Cu siguranță va fi extrem de dificil de găsit o distribuție Linux care să mai ofere suport pentru cei care vor mai deține peste 5 ani PC-uri pe 32 de biți. S-ar putea, după cum arată situația, ca Windows 10 să mai ofere suport și după 2023.