eXtern OS
eXtern OS îți va lua ochii și, cu siguranță, îți va capta atenția și simpatia. Noi, echipa pentruprieteni.com, nu am mai fost așa de încântați de la apariția Solus OS și Deepin încoace. În sfârșit o distribuție Linux care aduce un aer proaspăt, modern și unic. Între noi fie vorba, sunt multe medii grafice în Linux, dar cam toate se „laudă” cu incapacitatea dezvoltatorilor de a inova, de a simți prezentul și de a atrage. Prea mult gri, prea mult „vechi” și linii triste prin distribuții și medii grafice.
În prezent
În momentul redactării acestui material, eXtern OS se afla în stadiu de dezvoltare. Versiunea Beta 2 a fost lansată în luna februarie 2020. Nu se cunosc date referitoare la o versiune finală.
Video
Urmăriți clipul de mai jos, apoi citiți și restul materialului.
Avantajele eXtern OS
Conform site-ului proiectului, eXtern OS:
- are suport complet pentru API-urile Node.js
- vine cu un browser web puternic, cu compatibilitate deplină cu cele mai noi tehnologii web
- vine cu software dedicat pentru redare video și audio. Fiecare software a fost bine ajustat pentru a oferi cea mai bună experiență de redare pentru sistemul de operare.
Resurse minime de sistem
La capitolul resurse minime, cerințele acestui sistem de operare sunt următoarele:
- procesor Intel® Celeron® 64-bit 1.2 GHz (sau echivalent) ori mai bun
- rezoluție grafică 1366×768
- conexiune activă la Internet de unde sistetemul de operare să își poată lua actualizări.
Descarcă
Imaginea .iso a eXtern OS poate fi descărcată de aici. Aceasta poate fi arsă pe un stick USB prin intermediul Linux Live USB Creator, Startup Disk Creator, Unetbootin sau Rufus. Așadar, fie că folosești Windows sau o distribuție Linux, nu ar trebui să întâmpini probleme în testarea acestui OS.