24.6 C
București
joi, aprilie 11, 2024

Uită de Unity8! A apărut Lomiri

Ar trebui să le citești

Lomiri

Unity8 intră în istorie, nu proiectul, ci denumirea. Lomiri este viitorul. După ce Canonical a abandonat proiectul Unity8, acesta a fost preluat de dezvoltatorii Ubports. Din considerente pe care le veți afla în cele ce urmează, aceștia au luat o decizie radicală. S-a decis redenumirea proiectului în Lomiri. Așadar, Unity8 s-a transformat în Lomiri.

Motivele invocate

Conform unei postări publicată pe site-ul proiectului, decizia a fost luată având în vedere 3 aspecte. Astfel:

  • Din câte se pare, Unity8 se confunda cu jocul și platforma de simulare 2D și 3D Unity
  • Încercările de integrare a mediului grafic în Fedora și Debian s-au confruntat cu o problemă interesantă. Lomiri conținea pachete ce aveau în componență denumirea de Ubuntu precum: „ubuntu-ui-toolkit”, „ubuntu-download-manager”, „qtubuntu”. Dezvoltatorii distribuțiilor amintite au avertizat că nu pot include aceste pachete.
  • Și faptul că termenul Unity8 este suficient de greu de pronunțat și utilizat într-o conversație, pare să fi stat a baza deciziei.

Peripeții

Am trecut prin multe nume diferite înainte de a ne așeza pe Lomiri. Toți aceștia au avut probleme cu pronunția, disponibilitatea sau alte probleme conexe.

https://ubports.com/blog/

Pentru cei care nu știu

Lomiri este un mediu desktop ce poate fi folosit pe tablete, telefoane, computere. Interesant și plăcut, Lomiri reprezintă o alternativă la care se lucrează intens.

Succes!

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole