luni, ianuarie 18, 2021

Uită de Unity8! A apărut Lomiri

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Lomiri

Unity8 intră în istorie, nu proiectul, ci denumirea. Lomiri este viitorul. După ce Canonical a abandonat proiectul Unity8, acesta a fost preluat de dezvoltatorii Ubports. Din considerente pe care le veți afla în cele ce urmează, aceștia au luat o decizie radicală. S-a decis redenumirea proiectului în Lomiri. Așadar, Unity8 s-a transformat în Lomiri.

Motivele invocate

Conform unei postări publicată pe site-ul proiectului, decizia a fost luată având în vedere 3 aspecte. Astfel:

  • Din câte se pare, Unity8 se confunda cu jocul și platforma de simulare 2D și 3D Unity
  • Încercările de integrare a mediului grafic în Fedora și Debian s-au confruntat cu o problemă interesantă. Lomiri conținea pachete ce aveau în componență denumirea de Ubuntu precum: “ubuntu-ui-toolkit”, “ubuntu-download-manager”, “qtubuntu”. Dezvoltatorii distribuțiilor amintite au avertizat că nu pot include aceste pachete.
  • Și faptul că termenul Unity8 este suficient de greu de pronunțat și utilizat într-o conversație, pare să fi stat a baza deciziei.

Peripeții

Am trecut prin multe nume diferite înainte de a ne așeza pe Lomiri. Toți aceștia au avut probleme cu pronunția, disponibilitatea sau alte probleme conexe.

https://ubports.com/blog/

Pentru cei care nu știu

Lomiri este un mediu desktop ce poate fi folosit pe tablete, telefoane, computere. Interesant și plăcut, Lomiri reprezintă o alternativă la care se lucrează intens.

Succes!

MAI MULTE ARTICOLE

pentruprieteni.com în 2020. Răspunsul la câteva întrebări, o mulțumire și o surpriză

pentruprieteni.com 2020 a fost un an complicat pentru site-ul pentruprieteni.com , asta este cert. Efectele pandemiei s-au văzut și în lumea open source, cât și...

UTIL

Ești profesor, elev sau student? Aceste aplicații gratuite sunt esențiale

Ești profesor, elev sau student? Dacă ești profesor, elev sau student, acest material îți va fi extrem de util, citește-l cu atenție. Îți propunem o...
2,461FaniÎmi place
349CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

40 Shares
Copy link
Powered by Social Snap