miercuri, iulie 8, 2020

Uită de Unity8! A apărut Lomiri

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Lomiri

Unity8 intră în istorie, nu proiectul, ci denumirea. Lomiri este viitorul. După ce Canonical a abandonat proiectul Unity8, acesta a fost preluat de dezvoltatorii Ubports. Din considerente pe care le veți afla în cele ce urmează, aceștia au luat o decizie radicală. S-a decis redenumirea proiectului în Lomiri. Așadar, Unity8 s-a transformat în Lomiri.

Motivele invocate

Conform unei postări publicată pe site-ul proiectului, decizia a fost luată având în vedere 3 aspecte. Astfel:

  • Din câte se pare, Unity8 se confunda cu jocul și platforma de simulare 2D și 3D Unity
  • Încercările de integrare a mediului grafic în Fedora și Debian s-au confruntat cu o problemă interesantă. Lomiri conținea pachete ce aveau în componență denumirea de Ubuntu precum: “ubuntu-ui-toolkit”, “ubuntu-download-manager”, “qtubuntu”. Dezvoltatorii distribuțiilor amintite au avertizat că nu pot include aceste pachete.
  • Și faptul că termenul Unity8 este suficient de greu de pronunțat și utilizat într-o conversație, pare să fi stat a baza deciziei.

Peripeții

Am trecut prin multe nume diferite înainte de a ne așeza pe Lomiri. Toți aceștia au avut probleme cu pronunția, disponibilitatea sau alte probleme conexe.

https://ubports.com/blog/

Pentru cei care nu știu

Lomiri este un mediu desktop ce poate fi folosit pe tablete, telefoane, computere. Interesant și plăcut, Lomiri reprezintă o alternativă la care se lucrează intens.

Succes!

MAI MULTE ARTICOLE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

UTIL

3 unelte gratuite care îți testează router-ul. Vezi dacă nu ești în pericol

În casele a sute de mii de români, conexiunea la Internet este realizată prin intermediul unui router wireless. Un astfel de echipament este binevenit, scutindu-ne de multe neajunsuri, iar prețurile nu sunt deloc mari.
2,452FaniÎmi place
340CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.
40 Shares
Copy link
Powered by Social Snap