29.2 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Câteva distribuții Linux care îți vor atrage atenția

Ar trebui să le citești

Linux

Dacă ești un utilizator Linux curios, acest material îți va da câteva sugestii. Sperăm să le apreciezi și chiar să treci la teste. Nu uita, testarea oricărei distribuții se face pe un PC destinat acestui scop sau în mașina virtuală.

Magia?

Din păcate, cam toate-s la fel în lumea marilor jucători Linux, putem vorbi de o rutină și o uniformizare. Într-adevăr, nu este nimic rău în asta, poate doar dispariția magiei.

Enso OS

Despre ultima versiune a acestui OS am scris aici.

Enso OS este bazat pe Ubuntu, vine cu mediul grafic Gala, în fapt un Xfce superb adaptat, este curat, productiv și funcțional. Site-ul proiectului poate fi accesat aici.

BlankOn

Este dezvoltat în Indonezia și are la bază Debian. Manokwari, denumirea pe care o are mediul grafic, este permisiv și interesant. S-ar putea să fie destul de complicat să te înțelegi cu site-ul, asta dacă nu vorbești bahasa indoneziană, limba oficială a acestui stat. Este un OS pe care ar trebui să îl bagi în teste.

Clipul de mai jos ar trebui să te ajute să îți faci o opinie.

Nitrux

Dezvoltat în Mexic, Nitrux OS vine cu o altă abordare, complicată pentru novici, mobilizatoare pentru avansați. Are la bază Ubuntu și folosește Nomad drept mediu grafic. Suntem siguri că îl veți găsi interesant. Site-ul oficial poate fi accesat aici.

Bliss OS și Prime OS

Blliss OS și Prime OS îți aduc sistemul de operare Android pe PC-ul tău. Dacă vrei ceva diferit, te vei îndrepta în direcția asta ori vei alege o versiune de BSD.

ArchBang Linux

Vine în două medii grafice, i3 și Openbox. Dezvoltatorii îl recomandă ca fiind stabil și rapid. Nouă, pe baza testelor din mașina virtuală, ne-a lăsat o impresie foarte bună. Mai multe detalii, aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole