12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024

Câteva distribuții Linux care readuc la viață PC-urile vechi în 2022

Ar trebui să le citești

Distribuții

Multe distribuții Linux au puterea de a readuce la viață PC-ul/laptopul vechi. Acolo unde Windows 10 și 11 dau greș, Linux-ul dă viață.

Doar 5?

Numărul sistemelor de operare Linux care pot funcționa excelent pe hardware-ul vechi este, desigur, cu mult mai mare. Selecția de mai jos a fost realizată ca urmare a interacțiunii noastre cu aceste distribuții. Practic, vă recomandăm ceea ce am testat și nu vorbim „din cărți”, ci din experiență.

MX Linux

Despre MX Linux se pot scrie multe articole. Pe scurt, această distribuție ne pune în mișcare un computer vechi din 2009. Arată bine, asta spre deosebire de alte OS-uri care sunt dedicate computerelor cu hardware mai slăbuț. În plus, MX Linux vine cu toate aplicații necesare, este intuitiv și extrem de stabil, beneficiază de atenția dezvoltatorilor și a comunității.

Linux Lite

Linux Lite este bazat pe Ubuntu, cea mai cunoscută distribuție Linux și Debian, legendarul Debian. Așadar, beneficiază de puterea și suportul a două nume grele din universul Linux. Din punct de vedere al interfeței grafice, Linux Lite este mai mult decât arătos, fapt care necesită un mic consum de resurse. Utilizatorii de Windows nu vor avea nicio problemă în a face trecerea și a se adapta la acest sistem de operare extrem de agil.

LXLE

LXLE reprezintă o aromă a cunoscutului Lubuntu LTS. LXLE vine cu un mediu grafic mult mai puțin consumator de resurse și cu un suport excelent pentru computerele mai vechi. Aceste două caracteristici îl fac extrem de util celor care doresc să își readucă la viață vechile configurații. În plus, este extrem de productiv datorită colecțiilor de aplicații care sunt puse la dispoziție.

Lubuntu

Lubuntu este o altă distribuție bazată pe Ubuntu, de la care împrumută cele mai moderne tehnologii. Arată modern, fapt apreciat de mulți. Mediul grafic folosit este LxQt. Lubuntu are nevoie de resurse mai mari pentru a putea funcționa în condiții optime, cu toate acestea este un sistem de operare dedicat computerelor mai vechi care își face treaba cu mare succes.

Puppy Linux

Spre deosebire de multe alte Linux-uri, Puppy Linux poate funcționa complet și productiv din RAM-ul computerului. Așadar, puteți lucra liniștiți fără a fi nevoiți să îl instalați, inclusiv să salvați sesiunea. Cei pretențioși cu modul în care arată interfața grafică vor trebui să facă câteva compromisuri, chiar dacă sistemul de operare se simte, se mică foarte bine. La capitolul aplicații disponibile, Puppy Linux stă extrem de bine.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole