19.5 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

Pop!_OS 22.04 LTS, alternativa la Ubuntu, a fost lansat

Ar trebui să le citești

Pop!_OS 22.04 LTS

Pop_OS! 22.04 a fost lansat și este disponibil pentru descărcare, testare și instalare. Lansarea vine la câteva zile distanță de la aterizarea lui Ubuntu 22.04 LTS, sistem pe care este și bazat. Prin urmare, extrem de multe noutăți aduse de această versiune de Ubuntu sunt valabile și în cazul Pop!_OS.

O alternativă excelentă

Pop!_OS 22.04 își încântă utilizatorii cu mai multe bunătăți care fac din acest sistem de operare o adevărată alternativă la Windows 11 și la „rivalii” din curtea Linux: Ubuntu, Linux Mint, Manjaro etc. Aici poți citi notele de lansare ale op!_OS 22.04 locație în care o să afli toate detaliile.

Cu ce vine nou?

Echipa pentruprieteni.com a făcut o scurtă listă cu cele mai importante noutăți. Astfel:

  • Dezvolatorii au lăsat calea liberă actualizărilor automate, celor care își doresc asta. Desigur, subiectul pare a fi unul sensibil pentru mulți, totuși, noi zicem că este de bine. Practic, scapi de grija unor aspecte care de multe ori erau ignorate și puteau aduce numeroase neplăceri pe partea de securitate și funționalitate.

Dock-ul are și o secțiune de „Troubleshoot”, loc în care poți găsi rezolvarea unor curiozități sau probleme. Aici poți să beneficiezi de o pagină de suport, un chat sau chiar să trimiți un tichet celor de la System76 , dezvoltatorii acestui sistem de operare.

Un magazin de aplicații îmbunătățit care conține cam tot ce îți dorești, și chiar ai de unde alege. Am remarcat prezența, printre multe alte softuri utilizate și râvnite de mulți, și a Google Chrome. Acesta poate fi instalat printr-un singur click.

Alte date

Câteva date tehnice referitoare la ceea ce găsești sub capota Pop!_OS 22.04:

  • Este bazat pe Ubuntu 22.04;
  • Propulsat de kernelul Linux Linux 5.16.19;
  • Mesa 22;
  • mediul grafic folosit este GNOME 42 modificat de cei de la System76 – COSMIC UX.

Descarcă

Pop_OS! 22.04 poate fi descărcat de aici.

Imaginea .iso este disponibilă doar pentru PC-urile pe 64 de biți.

Video

Un scurt video de prezentare este disponibil mai jos.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole