34.2 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Deepin – preinstalat pe laptopurile unei mărci foarte cunoscute

Ar trebui să le citești

Nu doar telefoane

Toată lumea a auzit de acest gigant. Este o companie multinațională ce își are baza în China și ale cărei principale domenii de activitate sunt telecomunicațiile și electronicele. Huawei, pe lângă telefoanele care au iscat un mare scandal în ultima vreme, este și un mare producător de laptop-uri dar și numeroase alte categorii de electronice.

Interdicție după interdicție

Huawei a fost, încă de la începutul anului, ținta unei interdicții din partea guvernului SUA în urma unor mai mult sau mai puțin dovedite acuzații de spionaj efectuat de guvernul chinez folosindu-se de infrastructura telecom a Huawei. Ca urmare, s-a declanșat un război comercial între SUA și China, iar Google a interzis la rândul său Huawei să folosească Android și alte servicii Google pe telefoanele sale. Există informații conform cărora și Microsoft ar urma să interzică Huawei folosirea/instalarea Windows pe laptop-urile comercializate.

Laptop-uri cu Deepin

Nu se știe dacă asta a determinat compania să aleagă Linux, dar este cert că Huawei a început să vândă laptop-uri cu Linux preinstalat. Mai precis, laptopul MateBook, flagship-ul celor de la Huawei se vinde în China și are Deepin preinstalat. Oare va veni așa și în alte țări? Deoacamdată, același model de laptop disponibil pe Amazon, nu vine cu Deepin.

Aceleași acuzații

Deepin este o distribuție Linux ce provine din aceeași țară ca și Huawei. Din punct de vedere estetic și funcțional, poate fi considerată una de vârf. Însă, acestui sistem de operare, la fel ca și producătorului de electronice, i-au fost aduse acuzații de spionaj, acuzații pe care dezvoltatorii le-au negat în mod repetat.
 
 
 

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole