9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024

A apărut o nouă versiune de CentOS

Ar trebui să le citești

Proiectul CentOS este rodul muncii unei comunități de dezvoltatori, concentrat pe a oferi un ecosistem open source robust care să aibă în centrul său o platformă Linux. CentOS este un rebuild 100% compatibil cu Red Hat Enterprise Linux și respectă în totalitate  condițiile de redistribuire ale Red Hat.

Lansare

Cu două zile în urmă, pe blogul proiectului, a fost anunțată lansarea unei noi versiuni, CentOS 8.0.1905. Aceasta este bazată pe sursele Red Hat Enterprise Linux 8.0. De acum încolo, vor fi oferite două ediții, în funcție de preferințele și necesitățile fiecăruia: CentOS Linux și CentOS Stream.

CentOS Linux

CentOS Linux este o platformă consolidată, potrivită implementă rii într-o gamă variată de contexte. Pentru unele comunități open source, ea reprezintă o bază solidă și predictibilă pe care se poate construi.

CentOS Stream

CentOS Stream este un rolling release care urmărește îndeaproape dezvoltarea Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Este poziționat undeva la mijloc între Fedora și RHEL. CentOS Stream reprezintă o veritabilă platformă de inovare pentru cei interesați să participe și să colaboreze la dezvoltarea sistemului RHEL.

În întâmpinarea comunității

Pentru a veni în întâmpinarea acestui efort al comunității, proiectul CentOS pune la dispoziție resurse considerabile pe care se poate construi, testa, lansa și menține cod.

Află mai multe și descarcă

Pentru mai multe informații privind update-uri și îmbunătățirile, consultați notele de lansare, atât pentru CentOS Stream cât și pentru CentOS Linux.

Descarcă de aici noua versiune de CentOS.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole