luni, mai 10, 2021

Distribuții Linux de urmărit în 2021

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Câteva distribuții Linux

2021 pare a veni cu câteva surprize plăcute în zona Linux. Echipa pentruprieteni.com a selectat pentru voi 7 distribuții care vor merita atenția noastră în acest an. Motivele sunt diverse și le veți putea descoperi doar citind acest material.

Pop! OS

O distribuție bazată pe Ubuntu care are capacitatea de ați lua ochii, de a rula mai fluent și un pic mai bine. Desigur, poate suntem noi subiectivi. Totuși, cei care au testat Pop! OS, ne referim la ultima versiune, știu despre ce vorbim. Această distribuție se află într-o continuă și rapidă evoluție. Suntem curioși cu ce ne va încânta pe viitor.

Garuda Linux

Dezvoltat în India, Garuda Linux arată diferit, fapt care îl face interesant pentru o anumită nișă. Este propulsat de Arch Linux și propune utilizatorilor numeroase medii grafice. Distribuția urcă în preferințe și nu degeaba.

Puppy Linux

Puppy Linux va rămâne și în 2021 principala soluție pentru deținătorii de PC-uri vechi/antice. Se simte și se mișcă bine, arată decent de modern și îți menține în viață PC-ul luat în deceniul trecut.

Deepin

Interesul pentru Deepin pare că a mai scăzut în ultima perioadă, poate pe nedrept. Cei care ați testat ultima versiune, și nu exagerăm, ați putea deduce că această distribuție are mari șanse de revenire în 2021.

Endeavour OS

Endeavour OS este succesorul spiritual al defunctului Antergos. Proiectul se bucură de succes și are mari șanse să câștige și mai mult teren. Iubitorii Arch Linux știu de ce.

Solus OS

Și Solus OS pare ca a intrat într-un con de umbră, odată cu retragea lui Ikey Doherty. Chiar dacă sistemul funcționează impecabil, undeva, ceva pare că s-a împotmolit. Este de așteptat o relansare a acestui OS în cursul lui 2021, încă mai are multe de oferit.

dehlia OS

Această distribuție își propune să reinventeze viitorul. Nouă ne-a plăcut extrem de mult modul în care OS-ul se simte și rulează. Dacă dezvoltarea va decurge normal, în 2021 este posibil să beneficiem de o surpriză plăcută din partea dezvoltatorilor.

- Advertisement -

MAI MULTE ARTICOLE

pentruprieteni.com în 2020. Răspunsul la câteva întrebări, o mulțumire și o surpriză

pentruprieteni.com 2020 a fost un an complicat pentru site-ul pentruprieteni.com , asta este cert. Efectele pandemiei s-au văzut și în lumea open source, cât și...

UTIL

Ubuntu – cinci dintre cele mai utile comenzi

sunt situații în care folosirea unor comenzi poate fi mult mai eficientă decât utilizarea mouse-ului în interfața grafică
2,456FaniÎmi place
520CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

ARTICOLE RECENTE

95 Shares
Copy link
Powered by Social Snap