8.3 C
București
marți, martie 5, 2024

Distribuții Linux de urmărit în 2021

Ar trebui să le citești

Câteva distribuții Linux

2021 pare a veni cu câteva surprize plăcute în zona Linux. Echipa pentruprieteni.com a selectat pentru voi 7 distribuții care vor merita atenția noastră în acest an. Motivele sunt diverse și le veți putea descoperi doar citind acest material.

Pop! OS

O distribuție bazată pe Ubuntu care are capacitatea de ați lua ochii, de a rula mai fluent și un pic mai bine. Desigur, poate suntem noi subiectivi. Totuși, cei care au testat Pop! OS, ne referim la ultima versiune, știu despre ce vorbim. Această distribuție se află într-o continuă și rapidă evoluție. Suntem curioși cu ce ne va încânta pe viitor.

Garuda Linux

Dezvoltat în India, Garuda Linux arată diferit, fapt care îl face interesant pentru o anumită nișă. Este propulsat de Arch Linux și propune utilizatorilor numeroase medii grafice. Distribuția urcă în preferințe și nu degeaba.

Puppy Linux

Puppy Linux va rămâne și în 2021 principala soluție pentru deținătorii de PC-uri vechi/antice. Se simte și se mișcă bine, arată decent de modern și îți menține în viață PC-ul luat în deceniul trecut.

Deepin

Interesul pentru Deepin pare că a mai scăzut în ultima perioadă, poate pe nedrept. Cei care ați testat ultima versiune, și nu exagerăm, ați putea deduce că această distribuție are mari șanse de revenire în 2021.

Endeavour OS

Endeavour OS este succesorul spiritual al defunctului Antergos. Proiectul se bucură de succes și are mari șanse să câștige și mai mult teren. Iubitorii Arch Linux știu de ce.

Solus OS

Și Solus OS pare ca a intrat într-un con de umbră, odată cu retragea lui Ikey Doherty. Chiar dacă sistemul funcționează impecabil, undeva, ceva pare că s-a împotmolit. Este de așteptat o relansare a acestui OS în cursul lui 2021, încă mai are multe de oferit.

dehlia OS

Această distribuție își propune să reinventeze viitorul. Nouă ne-a plăcut extrem de mult modul în care OS-ul se simte și rulează. Dacă dezvoltarea va decurge normal, în 2021 este posibil să beneficiem de o surpriză plăcută din partea dezvoltatorilor.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole