9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Fedora 38, o alegere excelentă pentru utilizatorii Linux în 2023

Ar trebui să le citești

Fedora 38

Fedora 38 este de ceva vreme în libertate, gata pentru a prelua puterea pe laptop-ul sau desktop-ul tău. Tot ce trebuie să faci este să îi dai o șansă, să o testezi.

Până la Fedora

Până la Fedora, recunoaștem, utilizam la greu Ubuntu și openSUSE Tumbleweed. Unele mici probleme cu aceste două distribuții Linux ne-au obligat să căutăm alternative. Desigur, intervenise și oboseala acumulată de utilizarea timp de mai mulți ani a acelorași OS-uri, oboseală care impulsiona dorința și curiozitatea de a schimba aerul.

Nu a fost dragoste la prima vedere

Am descoperit Fedora anul trecut, brusc, odată cu testarea versiunii cu numărul 37. Nu a fost dragoste la prima vedere, episodul cu openSUSE nerepetându-se. După câteva instalări și dezinstalări de distribuții, inclusiv de Fedora, am decis să rămânem la aceasta. Până în prezent, Fedora nu ne-a dezamăgit, zburdând glorioasă pe laptopuri.

38

Versiunea cu numărul 38 ne este pe plac din mai multe motive, 6 la număr:

  • vine cu un mediu grafic curat, fapt de apreciat în zilele noastre. Nu ne-am ascuns niciodată preferințele pentru GNOME iar cititorii pentruprieteni.com știu asta. Îl considerăm modern, plăcut, stabil și eficient. De remarcat și apreciat efortul dezvoltatorilor de a-l îmbunătăți în permanență.
  • rapiditate cu care Fedora 38 se mișcă este evidentă. Foarte multe distribuții sunt cu mult în urmă la acest aspect.
  • productivitatea este la ea acasă. Fedora 38 îți pune la dispoziție numeroase aplicații. Disponibilitatea acestora, buna funcționare, precum și mediul de lucru plăcut, toate acestea, îți cresc productivitatea. Lucrezi bine și cu spor în astfel de condiții.
  • tot ce este nou în universul open source are ecou în Fedora. Unii ar considera acest fapt drept un dezavantaj atunci când aducem în discuție stabilitatea, dar nu este așa. Fedora 38 este stabilă ca o stâncă, rezistentă la efort și luptă.
  • suportul oferit de Red Hat este un alt aspect ce nu poate fi trecut cu vederea.
  • eforturile de veni în întâmpinarea utilizatorului sunt evidente. Utilizatorii noi și vechi pot beneficia de toată puterea sistemului de operare imediat după instalare. Toate sunt la locul lor! Dacă vrei, poți dezvolta capacitățile OS-ului rapid și fără să fii nevoit să depui efort sau să pierzi timp pe Internet în aflarea unor răspunsuri.

Concluzii

Ne place Fedora 38 deoarece se mișcă și se simte foarte bine. Nu știm dăca va fi și pe placul tău, cu toate acestea, îți recomandăm să arunci o privire pe site-ul distribuției, să o descarci și să o bagi în teste. Nu uita, vorbim despre o distribuție matură, cu un spate puternic, cu o comunitate activă și energică. Pe noi ne-a convins și am inclus-o și în top 3 distribuții Linux pentru anul 2023.

Descarcă de aici

Fedora 38 poate fi descărcată de aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole