9.6 C
București
miercuri, februarie 28, 2024

Manjaro, o distribuție diferită, solidă și de încredere în 2023

Ar trebui să le citești

Manjaro

Manjaro este una dintre cele mai cunoscute distribuții Linux din prezent. Pentru cei care nu vor bătăi de cap, acest OS îți permite să testezi și calea legendarului Arch, totul într-un mod rapid și intuitiv. O echipă de dezvoltatori puternică și serioasă, împrăștiată pe bătrânul continent, menține și dezvoltă proiectul într-un mod admirabil. Lansările regulate, suportul pe care îl aduce și funcționarea completă imediat după instalare, fac din Manjaro o alegere serioasă.

Recunoaștem

Recunoaștem, Manjaro nu a intrat în atenția pentruprieteni.com în ultimii ani. Deși au lipsit articolele pe acest subiect, noi am fost cu ochii pe distribuție și am testat-o destul de des.

Calea Manjaro

Calea Manjaro este impresionantă pentru un utilizator de Fedora, openSUSE, Ubuntu.

Am ales spre teste ultima versiune care oferă mediul grafic GNOME. Încă din momentul instalării am rămas extrem de plăcut impresionați de grija pe care dezvoltatorii au acordat-o interfaței grafice. Aceasta a fost adaptată într-un mod elegant, modern, diferit, dar într-un sens pozitiv, față de încercările altor distribuții. Atenția pentru detalii contează foarte mult, evidențiind seriozitatea și implicarea dezvoltatorilor. Practic, aceștia au înțeles că ambalajul contează pentru oricine.

Ce ne-a plăcut foarte mult

Ca la mai toate distribuțiile care se respectă, instalarea a decurs fără probleme. Perfect funcțional, imediat după „scoaterea din ambalaj” și actualizări, această distribuție franco-germană ne-a oferit o experiență de utilizare excelentă. Se mișcă bine, este suficient de rapid și extrem de fluent, deloc obositor din punct de vedere grafic, stabil ca o stâncă. Acest sistem de operare îți inspiră încredere, aspect crucial pentru oricine.

După bifarea depozitelor Flatpak, accesul la toate aplicațiile pe care le folosim în mod uzual a fost permis. Și, credeți-ne pe cuvânt, ai de unde alege. Sistemul îți permite să fii extrem de productiv, să rulezi cele mai noi versiuni stabile ale softurilor, să îți creezi un mediu care să îți exprime personalitate și care să te reprezinte. Manjaro ușurează extrem de mult capacitatea utilizatorului de aduce modificări. Practic, din câteva click-uri transformi totul după cum vrei.

Magazinul de aplicații

Din multe puncte de vedere, Manjaro servește ca exemplu și pentru celelalte distribuții Linux. Aplecarea spre utilizator, menținerea în prezent, sunt aspecte care pot fi trecute cu vederea. Sunt, desigur, și multe aspecte unde mai este de lucru. Spre exemplu, Magazinul de aplicații, Pamac este denumirea, este din alt film și ar merita reconceput. Pentru un utilizator care nu vrea să își prindă degetele, să strice ceva sau să piardă timp prea mult pentru a avea un sistem de operare gata funcțional, acest magazin de aplicații pare a fi gândit mai complex decât ar trebui.

Ai putea să îl încerci

Manjaro ar putea fi privit ca o alternativă solidă la Ubuntu, openSUSE, Fedora și derivatele acestor legende. Desigur, este și o modalitate sigură și lejeră de a utiliza Arch Linux. Nu mai puțin de 9 medii grafice îți sunt oferite spre utilizare: trei oficiale – GNOME, KDE Plasma, Xfce –, 6 întreținute de comunitate – Budgie, Cinnamon, I3, Mate, Sway și Docker. Așadar, nu ai de ce să te plângi, ai de unde alege.

Calea Manjaro începe de aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole