9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024

Feren OS, un sistem de operare ce te face să uiți de Windows 10

Ar trebui să le citești

Feren OS

Am testat Feren OS în mașină virtuală și direct de pe stick-ul USB, asta ca să fim sinceri. Modul în care s-a comportat ne-a fost pe plac. Nu putem garanta că o să vă placă sau că o să îl utilizați zi de zi, cu toate acestea, vă sugerăm să luați o hotărâre în acest sens doar după ce îl testați, fie chiar și în mașina virtuală. În fond, curiozitatea trebuie alimentată din când în când, ferindu-ne de plafonare și menținându-ne la zi.

O surpriză foarte plăcută

Feren OS reprezintă o surpriză foarte plăcută, mai ales pentru cei care doresc să ruleze un sistem de operare apropiat ca interfață grafică de Windows. Feren OS nu copie interfața Windows-ului, după cum își propun destul de multe distribuții GNU/Linux, abordarea acestuia fiind cu mult mai elegantă, chiar dacă este puternic inspirată de Windows. Cei care suferă după modul în care Windows-ul arată își pot găsi un aliat extrem de serios în propunerea noastră de astăzi.

Impresionează

Feren OS impresionează nu doar prin modul în care arată, funcționalitatea și stabilitatea fiind încă două puncte forte. Datorită faptului că este bazat pe fundația solidă a Ubuntu/Linux Mint, sistemul vă poate ajuta lejer într-o multitudine de activități, oferindu-vă nenumărate beneficii. Mediul grafic Cinnamon nu scârțâie, chiar dacă a primit ceva modificări, acesta rulând fluent și plăcut.
Câteva detalii tehnice despre Feren OS

5 ani

Feren OS este un LTS, cu suport disponibil pentru 5 ani. Actuala versiune este bazată pe Linux Mint 19.1.


Ce ne-a plăcut la Feren OS.

  • Fiind, în esență, un Ubuntu, nu o să insistăm asupra beneficiilor aduse de acest OS, ci asupra punctelor care îl individualizează.
  • interfața simplă și frumoasă, chiar dacă aduce cu a Windows-ului
  • posibilitățile numeroase de a modifica interfața prin intermediul Themer, o aplicație în fața căreia temele nu mai au niciun secret
  • rapiditatea și stabilitatea
  • existența unei game variate de aplicații dar și posibilitățile de a juca numeroase jocuri prin intermediul Steam, Play On Linux, Wine etc.

Mai multe despre acest OS puteți citi pe site-ul oficial. Nu uitați să ne împărtășiți opinia voastră.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole