sâmbătă, august 8, 2020

Folosești Ubuntu 18.10? E timpul pentru upgrade!

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

După nouă luni

Te anunțăm că Ubuntu 18.10 “Cosmic Cuttlefish”, lansat în octombrie 2018, și-a încheiat cele nouă luni de “viață”, adică nu va mai primi suport din partea Canonical. Toate versiunile non-LTS ale acestei distribuții au, după cum știți, o existență oarecum efemeră. Cu alte cuvinte, după încheierea celor nouă luni de suport, utilizatorilor li se recomandă upgrade-ul la următoarea versiune.

De pe 18 iulie

Cele nouă luni s-au împlinit pe data de 18 iulie 2019; începând cu această dată, Canonical nu mai trimite update-uri pentru “Cosmic Cuttlefish”. Dacă utilizezi această versiune, sistemul de operare nu se va bloca și nici PC-ul nu va lua foc dar, atât noi cât și oricine din domeniu îți va recomanda să faci upgrade cât mai curând posibil. Motivele? Mai mult ca sigur le cunoști. Cel mai important aspect, credem noi, ține de siguranța datelor. Apoi, nu vei mai putea nici să instalezi software din depozitele Ubuntu. Etc. etc.

Recomadare valabilă pentru toate aromele

Toate aromele Ubuntu 18.10 (Kubuntu 18.10, Lubuntu 18.10, Ubuntu Studio 18.10, Xubuntu 18.10, Ubuntu Budgie 18.10 și câte or mai fi) și-au încheiat “existența” începând din 18.07. 2019. Așadar, indiferent pe care o folosești, atâta timp cât conține “18.10” în denumire, fă-i rapid upgrade la 19.04! Este esențial să îți menții distribuția Linux la zi.

Află ce versiune de Ubuntu folosești

Dacă nu mai știi exact ce versiune de Ubuntu rulează pe PC-ul tău, afli asta imediat. Deschizi Terminalul (Ctrl+Alt+T), scrii comanda “lsb_release -a” fără ghilimele și apeși Enter. Se va afișa instant versiunea utilizată.

Cum faci upgrade-ul

În caz că încă folosești această versiune a OS-ului (18.10) și PC-ul este conectat la Internet, ai fost deja notificat să faci upgrade. Nimic mai simplu. Deschizi Software Updater, permiți instalarea update-urilor disponibile, apoi vei vedea opțiunea de upgrade la Ubuntu 19.04. Este suficient un click pe butonul “Upgrade”. Pentru început, se vor descărca fișierele; aproximativ 1 GB. Asigură-te că ai spațiu disponibil. O altă modalitate de upgrade este să descarci imaginea .iso cu Ubuntu 19.04, să o transferi pe un stick USB și să instalezi “pe curat.”

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Alungă misterul, află de unde provine numele tău

O aplicație online se poate dovedi extrem de utilă dacă dorești să afli câteva lucruri, probabil nebănuite, ale originii numelui tău de familie și, de ce nu, ale familiei tale.
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
72 Shares
Copy link
Powered by Social Snap