22.6 C
București
joi, aprilie 11, 2024

Pe Linux, această acțiune banală se poate transforma într-o aventură

Ar trebui să le citești

Aventură Linux

Aventură valabilă și pe Linux. Pentru cei care vizitează pentru prima dată o locație nouă, prima impresie contează enorm. Nu-i așa că autogara, gara, starea drumurilor și a trotuarelor, vă ajută să vă faceți o impresie despre locuitorii unui oraș sau sat? Practic, imediat ce ai trecut de borna care te anunță că ai intrat într-un cutare loc, din primele sute de metri ajungi să îți faci o părere despre cât de gospodari sunt oamenii. De multe ori, pe măsură ce ajungi să cunoști mai bine oamenii și locurile, îți dai seama că prima impresie nu este și cea mai corectă. Totuși, oare câți sunt dispuși să mai acorde o a doua șansă?

Pe Linux

Rândurile de mai sus poate poate nu sunt cea mai fericită asociere. Totuși, nu trebuie minimizat impactul pe care îl are problema despre care o să citiți în cele ce urmează. Pentru cei care vor Linux, cât și pentru mulți dintre cei care au deja, această aventură imprevizibilă este foarte enervantă.

Primul pas

Este extrem de descurajant pentru cei mai mulți novici să treacă de pasul zero în adoptarea Linux. Da, ne referim la scrierea corectă a imaginii .iso pe un stick USB. De ce pe un stick USB? Simplu, deoarece DVD-urile sunt de domeniul istoriei.

Așadar…

În 2019, testarea sau instalarea unei distribuții Linux pot deveni frustrante. Pare a fi de domeniul fantasticului, cu toate acestea, mulți dintre cei care doresc să dea o șansă Llinux-ului se confruntă cu imposibilitatea de a face un stick USB bootabil în mod corect. Aplicațiile pe care dezvoltatorii ți le recomandă să le folosești pentru a face un astfel de stick USB, de cele mai multe ori, nu funcționează. Știm cu toții cât de important este ca această ardere a imaginii .iso să fie realizată corect, altfel instalarea distribuției, de cele mai multe ori, va fi realizată greșit, cu impact major în buna funcționare.

De ce eșuează arderea?

  • aplicații pentru inscripționarea imaginii .iso realizate prost, incapabile să facă o treabă de calitate
  • Sistemul de operare nu este actualizat, ori este incomplet
  • Utilizatorul a șurubărit prea mult prin OS, fapt care a dus la disfuncționalități
  • imaginea .iso a OS-ului nu a fost descărcată corect
  • Aplicațiile folosite nu mai sunt actualizate, totuși sunt disponibile pentru descărcare.

Din păcate

Nimeni din rândul multor dezvoltatori nu se îndură să scrie două-trei rânduri cu informații la zi referitoare la distribuțiile pentru care o anumită aplicație de făcut stick-uri USB este compatibilă. Povestea este valabilă și invers. Nici dezvoltatorii distribuțiilor, cei mai mulți, nu se deranjează să facă lumină în privința aplicațiilor recomandate pentru arderea imaginii pe un stick USB. Dacă acestea există, nu mai sunt demult reale sau actualizate.

Soluția

Este clar că acela care nu trece de acest pas va purta pică pe cam tot ce înseamnă Linux. Dezvoltatorii trebuie să fie mai implicați, să vină în întâmpinarea utilizatorului, să vorbească pe limba lui. Cel mai bine ar fi ca distribuțiile majore să creeze și să mențină aplicații proprii prin intermediul cărora să poți face un stick bootabil. Oare cât timp va mai dura până se rezolvă problema?

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole