29.2 C
București
luni, iunie 24, 2024

Ghiunhan Mamut: „Redcore va fi prin preajmă cel puțin până la litera Z”

Ar trebui să le citești

Redcore Linux

Dincolo de greutățile inerente, proiectul Redcore Linux își continuă dezvoltarea, o nouă versiune fiind deja în lucru. Aceasta, în funcție de problemele întâmpinate, ar urma să fie lansată în aproximativ o lună de zile. Anunțul a fost făcut public de Ghiunhan Mamut, dezvoltatorul distribuției românești de Linux.

Am început să pregătesc lansarea R, am declanșat o reconstruire în masă a tuturor pachetelor, deoarece ultimul a fost acum mai bine de un an. Dacă nu apar probleme în timpul reconstruirii, așteptați-vă la noua lansare în aproximativ o lună.

„Cel puțin până la litera Z”

Dezvoltatorul Ghiunhan, în aceeași postare publicată pe grupul Facebook al sistemului de operare, de asigurări că Redcore va fi mulți ani prin preajmă.

M-am răzgândit, Redcore va fi prin preajmă cel puțin până la litera Z. În momentul de față suntem la litera P, și judecând după frecvența de lansare, cred că litera Z va veni în câțiva ani.

Sper că voi reuși să atrag alți întreținetori până atunci, deoarece povara doar pentru mine își ia taxele, timpul meu este limitat acum că urmez un master și un doctorat.

Pentru cei care nu știu

Redcore este dezvoltat de un conațional, Ghiunhan Mamut pe numele său. Distribuția este o continuare a defunctului Kogaion Linux. La baza Redcore Linux se afla faimosul Gentoo, un sistem de operare pentru care trebuie să ai ceva cunoștințe. Spre deosebire de Gentoo, Redcore este conceput pentru ființe umane. Practic, nu îți va fi deloc greu să îl utilizezi.

Aplicații la discreție

Redcore este rapid, stabil și ușor de utilizat, dispune de o colecție remarcabilă de aplicații care îți pot fi utile, este practic și productiv. Să dăm doar câteva exemple: LibreOffice, MPV, VLC media players, Falkon web browser, qBittorrent , GIMP, Inkscape SVG editor, Steam pentru Linux. Practic, vine cu tot ce ai nevoie pentru multimedia, browsing pe internet, office, jocuri, dezvoltare.

Vrei mai mult?

Accesează site-ul Redcore pentru mai multe informații – click aici.

Video

Așa arată o versiune un pic mai veche a Redcore.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole