2.1 C
București
luni, decembrie 4, 2023

Linux Mint 21.1, surpriza plăcută de sfârșit de an

Ar trebui să le citești

Linux Mint 21.1

Linux Mint 21.1, lansat în decembrie, este una dintre cele mai plăcute surprize din acest an. Susținută până în 2027, această versiunea are un vino-ncoace pe care nu îl poți ignora. Stabil precum un munte, productiv și intuitiv, acest sistem de operare legendar arată că se poate menține în atenția tuturor.

Mai puțin verde, mai mult galben

Pentru utilizatorul obișnuit, cea mai evidentă modificare ține de aspectul puternic modernizat și înviorat. Mai puțin verde, mai mult galben, asta pare să fi fost deviza echipei care dezvoltă distribuția. Cei drept, mișcarea și-a atins scopul. Tema, iconițele, cursorul și schema de culori, toate acestea par mai potrivit închegate ca oricând.

Sub capotă

Sub capotă, Linux Mint 21.1 aduce multe îmbunătățiri și noutăți.

  • Driver Manager-ul a fost burdușit cu noi îmbunătățiri -ecrane noi pentru modul offline sau pentru a indica detectarea unui Stick USB/DVD nou -, o nouă abordare – nu mai trebuie să introduci parola pentru a-l lansa – și înzestrat cu capacitatea de a instala diferitele drivere mai ușor.
  • Managerul de Actualizări vine cu suport pentru Flatpak și cu o interfață restilizată care te ajută să identifici mai ușor pachetele care aparțin sistemului și pachetele Flatpak. În plus, poți selecta din ce sursă dorești să instalezi o aplicație.
  • Modul de verificare a imaginii .iso a fost regândit pentru a fi mai ușor. Un simplu click dreapta pe imaginea OS-ului îți va da acces la funcția „verifică”.
  • Este disponibil și un set nou de wallpapere. Acestea au fost special gândite pentru a înfrumuseța această versiune
  • Componentele principale sunt: Ubuntu 22.04 care servește drept bază, Kernelul Linux 5.15, mediile grafice Cinnamon 5.6, Xfce 4.16 și Mate 1.26

Detalii complete pentru fiecare ediție a Linux Mint 21.1 pot fi accesate aici: CinnamonMATEXfce.

Descarcă

Linux Mint 21.1 poate fi descărcat de aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Ce lecții am învățat în acești ani de pentruprieteni.com

Lecții Lecțiile învățate în toți acești ani de pentruprieteni.com au fost interesante și numeroase. Nimeni nu ne-a pregătit pentru ceea ce urma să vină, pentru...
- Advertisement -

Cele mai noi articole