19.5 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

PureOS, prietenos, stabil și sigur

Ar trebui să le citești

Primul despre PureOS

Materialul de față este primul dedicat PureOS. În funcție de reacția voastră, de interesul arătat acestei distribuții GNU/Linux, site-ul pentruprieteni.com va mai aborda sau nu acest subiect. Suntem siguri asupra unui fapt, PureOS nu a intrat în atenția voastră până acum. Însă lucrurile stau să se schimbe.

PureOS

Asemeni multor distribuții Linux, Pure OS își propune să fie cât mai prietenos cu utilizatorul, stabil și sigur. După părerea noastră, dezvoltatorii acestui sistem de operare au reușit, într-o proporție semnificativă, să își îndeplinească acest deziderat. Bineînțeles, mai sunt multe de pus la punct, sistemul, la ora redactării acestui material, aflându-se într-un stadiu de dezvoltare beta.

Pe Debian

PureOS este bazat pe legendarul Debian. Conform dezvoltatorilor, PureOS vine cu cele mai bune aplicații destinate protejării intimității și nu numai. Unul dintre cele mai importante atu-uri ale acestui OS constă în grija pe care o arată protejării intimității, securității și libertății utilizatorului. Nu în ultimul rând, distribuția conține în întregime doar software free/liber. Acest aspect îți permite să îi studiezi codul în întregime și să îl folosești după cum crezi de cuviință.

Aplicații

Pure OS, nu doar că arată extrem de bine, dar vine și cu cele mai utile aplicații. Câteva exemple: Chromium, Gedit, Evince, Eye of GNOME, File-Roller, Nautilus, playerul video GNOME MPlayer, GNOME Tweak Tool, Synaptic Package Manager etc.

Disponibilitate

Sistemul de operare poate fi folosit în două ediții: Gnome și Openbox. Acesta este distribuit ca arhivă .zip, fapt care îi permite instalarea doar prin intermediul unui stick USB. De asemenea, PureOS este disponibil doar în ediția pe 64 de biți.

Descarcă de aici

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole