16.8 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

Top 5 distribuții Linux în 2022. Asta vă recomandă pentruprieteni.com

Ar trebui să le citești

Distribuții Linux în 2022

Există numeroase distribuții Linux, tradiționale sau noi, care îți pot atrage atenția în 2022. Recunoaștem, nu le-am încercat pe toate, nici nu aveam cum – sunt doar câteva sute în dezvoltare.

Top 5

Cele 5 distribuții Linux despre care vei citit aici sunt instalate pe computerele echipei pentruprieteni.com. Le utilizăm în contexte și situații variate, le cunoaștem momentele de de strălucire, cât și unele rateuri. Aceste 5 sisteme de operare pe care le folosim sunt rezultatul unei selecții riguroase. Ne place să ne menținem la zi și nu suntem blocați în trecut.

Atenție!

Topul este unul subiectiv, o chestiune de gusturi. Acesta reprezintă opiniile noastre referitoare la cele mai bune distribuții pentru anul în curs și se bazează pe impresiile noastre și pe satisfacția pe care o avem în utilizarea acestor OS-uri.

V. openSUSE

Prima noastră dragoste, la openSUSE ne referim, își merită locul în top. Pentru noii intrații în joc, acest sistem de operare poate fi mai greu de îmblânzit, fapt care poate descuraja. Cu toate acestea, openSUSE are calități care o vor transforma în punct de reper și vor creea fidelitate. Da, openSUSE merită.

IV. Ubuntu

Ubuntu îți oferă funcționalitate, originalitate și stabilitate. Nu este un prieten prea bun cu PC-urile mai vechi, are momente în care își arată colții, dar este un nume ce nu poate fi ignorat. În Ubuntu poți avea încredere iar acest aspect este esențial.

III. MX Linux

MX Linux face adevărate minuni în readucerea la viață a PC-urilor vechi. Este complet funcțional și stabil ca un munte, îți oferă acces la nenumărate aplicații și funcționează fără a face probleme. În prezent, MX-Linux rulează fără emoții pe un computer achiziționat în 2007, iar asta spune tot.

II. Linux Mint

Linux Mint este acea distribuție pe care poți să pui bază în orice moment și la care te întorci ori de câte ori trebuie să realizezi un proiect important sau ai probleme cu celelalte OS-uri. Stabilitatea, funcționalitatea și productivitatea de care este capabil l-ar recomanda pentru primul loc. Un singur aspect l-a plasat pe locul secund, interfața care dă semne că îmbătrânire.

I. Fedora

Da, Fedora este distribuția Linux pe care pentruprieteni.com o recomandă în 2022. Motivele noastre pot fi citite aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole