34.2 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Voyager, îți readuce la viață computerele vechi care nu mai suportă Windows

Ar trebui să le citești

Voyager, alternativă la Windows

Este Voyager soluția pentru tine?

Oare câți dintre noi nu dețin un computer de generație mai veche, care pare inutil? Acum, odată cu retragerea de către Microsoft a suportului pentru Windows XP, sute de mii de computere, prea slabe pentru a putea rula un Windows Vista, 7, 8 sau 10, vor lua calea boxelor mucegăite, a tomberoanelor sau, acolo unde este cazul, a service-urilor, pentru a fi vândute ca piese de schimb.

Există însă o alterantivă care și-a dovedit succesul de nenumărate ori în revitalizarea “vechiturilor”, în dauna tehnologiei mai noi, în speță a tabletelor. Între noi fie vorba, oricât de mult am ridica în slavă tabletele, ei bine, vrem sau nu, tot nu putem face mai nimic productiv cu ele. Din acest punct de vedere, un PC vechi este mai bun decât o tabletă, trebuie doar revitalizat.

Sistemul care învie computerele vechi

Voyager OS îți poate readuce la viață PC-ul sau laptopul, asta e clar! Mai mult, îți oferă o experință nouă, modernă, unică, interesantă, specială. Dacă nu știai, Voyager este o distribuție Linux bazată pe Xubuntu, o altă distribuție Linux, concepută special pentru configurațiile mai vechi. Asta nu înseamnă că Voyager nu rulează pe sistemele mai noi, ci din contră. Practic, nici nu realizezi când sistemul lucrează, așa de repede se mișcă.

Teste

Am instalat Voyager OS extrem de rapid atât pe sisteme care rulau Windows XP și care erau incapabile să ruleze ceva mai nou, cât și pe computere de ultimă generație. Computerele vechi erau readuse la viață, asta imediat după instalarea sistemului de operare. În cele mai multe cazuri, Voyager rula mult mai rapid decât Windows pe un computer puternic. Voyager poate!

Scurt istoric

Voyager, distribuție cu origini franțuzești, a fost lasată undeva după 2010. Spre deosebire de interfață de la Windows sau de la distribuții clasice de Linux, acest mediu grafic al sistemului de operare Voyager este diferită și extrem de modern. Aș putea spune că acesta se adreseză în special tinerilor, celor care pun accent pe un aspect modern, rapiditate, funcționalitate și stabilitate.

Ce poți face pe Voyager OS?

Voyager îți permite să îl customizezi extrem de ușor și să îl transformi după cum îți place. Sistemul de Windowsoperare vine instalat cu un dock, asemnea OS X-ul celor de la Apple. Poți schimba tema – vine cu teme uimitoare -, poți seta wallpapere diferite pentru fiecare desktop, poți stabili fundaluri animate, poți instala widgeturi ce îți aduc pe desktop fel și fel de informații, așa după cum ai tu pe telefonul Android, pe iPhone sau pe cel cu Windows 8.

Descărcare

Dacă nu ne crezi încearcă-l, îl poți descărca de AICI sau accesând secțiunea de descărcări de pe acest site. Cea mai recentă versiune de Voyager OS este 18.04 LTS. Cu siguranță vei iubi Voyager din primul minut. Nouă ne-a plăcut și, ca urmare, l-am instalat și îl utilizăm intens de vreo jumătate de an, iar acum îți scriem acest articol de pe el.

Atenție, utilizatori de Windows!

  • Voyager se comportă excelent atât pe computerele vechi cât și pe cel noi și este la fel de productiv precum este Windows-ul.
  • Pe Voyager aplicațiile se pot instala în special din Centrul Soft, cât și de pe internet. Important este ca terminația aplicației să fie “.deb”.
  • Pe Voyager nu este necesar să instalezi programe de întreținere sau antivirus.
  • Voyager, la fel precum Ubuntu, openSUSE, Debian, Linux Mint, poate fi descărcat, testat, instalat utilizat sau dat mai departe complet gratuit și legal.
- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole