vineri, iunie 5, 2020

Voyager, îți readuce la viață computerele vechi care nu mai suportă Windows

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cele mai bune motoare de căutare educaționale. Studii, cărți și resurse de calitate pentru profesori, elevi și studenți

Motoare de căutare educaționale Îți oferim o listă argumentată cu motoare de căutare educaționale care îți pot fi utile...

Voyager, alternativă la Windows

Este Voyager soluția pentru tine?

Oare câți dintre noi nu dețin un computer de generație mai veche, care pare inutil? Acum, odată cu retragerea de către Microsoft a suportului pentru Windows XP, sute de mii de computere, prea slabe pentru a putea rula un Windows Vista, 7, 8 sau 10, vor lua calea boxelor mucegăite, a tomberoanelor sau, acolo unde este cazul, a service-urilor, pentru a fi vândute ca piese de schimb.

Există însă o alterantivă care și-a dovedit succesul de nenumărate ori în revitalizarea “vechiturilor”, în dauna tehnologiei mai noi, în speță a tabletelor. Între noi fie vorba, oricât de mult am ridica în slavă tabletele, ei bine, vrem sau nu, tot nu putem face mai nimic productiv cu ele. Din acest punct de vedere, un PC vechi este mai bun decât o tabletă, trebuie doar revitalizat.

Sistemul care învie computerele vechi

Voyager OS îți poate readuce la viață PC-ul sau laptopul, asta e clar! Mai mult, îți oferă o experință nouă, modernă, unică, interesantă, specială. Dacă nu știai, Voyager este o distribuție Linux bazată pe Xubuntu, o altă distribuție Linux, concepută special pentru configurațiile mai vechi. Asta nu înseamnă că Voyager nu rulează pe sistemele mai noi, ci din contră. Practic, nici nu realizezi când sistemul lucrează, așa de repede se mișcă.

Teste

Am instalat Voyager OS extrem de rapid atât pe sisteme care rulau Windows XP și care erau incapabile să ruleze ceva mai nou, cât și pe computere de ultimă generație. Computerele vechi erau readuse la viață, asta imediat după instalarea sistemului de operare. În cele mai multe cazuri, Voyager rula mult mai rapid decât Windows pe un computer puternic. Voyager poate!

Scurt istoric

Voyager, distribuție cu origini franțuzești, a fost lasată undeva după 2010. Spre deosebire de interfață de la Windows sau de la distribuții clasice de Linux, acest mediu grafic al sistemului de operare Voyager este diferită și extrem de modern. Aș putea spune că acesta se adreseză în special tinerilor, celor care pun accent pe un aspect modern, rapiditate, funcționalitate și stabilitate.

Ce poți face pe Voyager OS?

Voyager îți permite să îl customizezi extrem de ușor și să îl transformi după cum îți place. Sistemul de Windowsoperare vine instalat cu un dock, asemnea OS X-ul celor de la Apple. Poți schimba tema – vine cu teme uimitoare -, poți seta wallpapere diferite pentru fiecare desktop, poți stabili fundaluri animate, poți instala widgeturi ce îți aduc pe desktop fel și fel de informații, așa după cum ai tu pe telefonul Android, pe iPhone sau pe cel cu Windows 8.

Descărcare

Dacă nu ne crezi încearcă-l, îl poți descărca de AICI sau accesând secțiunea de descărcări de pe acest site. Cea mai recentă versiune de Voyager OS este 18.04 LTS. Cu siguranță vei iubi Voyager din primul minut. Nouă ne-a plăcut și, ca urmare, l-am instalat și îl utilizăm intens de vreo jumătate de an, iar acum îți scriem acest articol de pe el.

Atenție, utilizatori de Windows!

  • Voyager se comportă excelent atât pe computerele vechi cât și pe cel noi și este la fel de productiv precum este Windows-ul.
  • Pe Voyager aplicațiile se pot instala în special din Centrul Soft, cât și de pe internet. Important este ca terminația aplicației să fie “.deb”.
  • Pe Voyager nu este necesar să instalezi programe de întreținere sau antivirus.
  • Voyager, la fel precum Ubuntu, openSUSE, Debian, Linux Mint, poate fi descărcat, testat, instalat utilizat sau dat mai departe complet gratuit și legal.

MAI MULTE ARTICOLE

Ubuntu 20.04 LTS, cel mai bun de până acum

Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, un sistem de operare dorit și așteptat cu sufletul la gură. S-au pus...

UTIL

Câteva informații interesante despre Linux

Nu uitați, vorbim despre 12 informații interesante despre Linux. Te invităm să citești și să distribui acest material publicat pe pentruprieteni.com
2,450FaniÎmi place
339CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mare atenție! VIDEO – Wallpaper-ul care îți poate crea probleme –

Deși pare greu de crezut, o simplă imagine setată ca wallpaper poate face ca unele telefoane cu Android să devină inutilizabile.

Redcore Linux Hardened 2004 „Neptune” a fost lansat. Bucură-te!

Redcore 2004 Redcore Linux Hardened 2004, nume de cod „Neptune”, a fost lansat. După 9 luni de dezvoltare, imaginea...

GTA 5 poate fi descărcat gratuit pentru o perioadă limitată. Vezi și alte surprize

GTA 5 Cine nu a auzit de celebrul joc GTA 5? Până pe 21 mai, cei de la Epic...

Sugestii și trucuri pentru profesorii care predau online. Nu le ignora

Sugestii și trucuri Am pregătit o scurtă listă cu sugestii și trucuri de care profesorii ar trebui să țină...

Zoom, trucuri și idei pentru profesori, elevi și studenți

Zoom Zoom este una dintre cele mai folosite, utile și, de ce nu, controversate aplicații pentru realizarea de conferințe...
70 Shares
Copy link
Powered by Social Snap