5.9 C
București
miercuri, februarie 21, 2024

Firefox 66 – mai multă liniște

Ar trebui să le citești

Firefox 66 – mai multă liniște

Mozilla a lansat astăzi, 19 martie, versiunea 66 a binecunoscutului și apreciatului web browser Firefox. Firefox 66 a venit cu o funcție mult așteptată de utilizatorii din întreaga lume. Noul browser poate bloca redarea automată a suntetului în clipurile video prezente pe numeroase pagini web. Aceste clipuri nu fac decât să distragă atenția și să obosească inutil utilizatorui, dar și dispozitivul pe care rulează fără acceptul nimănui.

Nu este totuși o premieră

Nu vă gândiți totuși că această funcție nou implementată în Firefox 66 este o noutate absolută. Google Chrome poate bloca redare automată a suntetului în clipurile video tot din versiunea cu numărul 66, dar lansată în aprilie anul trecut.

Știm că redarea nesolicitată a sunetului poate constitui o importantă sursă de distragere și frustrare pentru utilizatori. Așa că aducem schimbări modului în care Firefox gestionează redarea conținutului media cu sunet. Dorim să ne asigurăm că dezvoltatorii web sunt informați despre această nouă funcție de blocare a redării automate în Firefox.

Chris Pearce, Mozilla

Pe desktop și Android

Funcția de blocare a redării audio automate este prezentă atât pe versiunea desktop a browserului Firefox cât și pe cea pentru sistemul de operare Android.

Whitelist

Utilizatorul poate adăuga într-o listă site-urile cărora este dispus a le permite redarea audio automată.

Alte noutăți

Firefox 66 mai aduce și alte noutăți. Spre exemplu, vom putea găsi o anumită pagină web mai rapid când avem o mulțime de taburi deschise. Acest lucru este posibil datorită meniului “tab overflow”. Acest permite căutarea în toate taburile deschise la un anumit moment. În plus, Firefox 66 vine cu suport pentru o autentificare mai ușoară, fără parolă, în Windows Hello. Asta datorită standardului WebAuth.

Află tot ce e nou

Află tot ce e nou la Firefox 66 citind notele de lansare, disponibile aici. Tot de aici poți descărca noua versiune a browserului.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole