marți, ianuarie 19, 2021

Google ia o decizie importantă pentru utilizatorii europeni

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

În urma sancțiunilor impuse de către Uniunea Europeană, Google, pentru a preveni viitoare pierderi, a luat o decizie importantă în privința modului în care cetățenii europeni vor interacționa cu sistemul de operare Android.

Cea mai mare amendă din istoria UE?

În luna iulie 2018, Uniunea Europeană a ajuns la concluzia că Google, profitând de poziția predominantă a Android-ului pe acest continent, a încercat să-și promoveze serviciile în mod incorect. Mai exact, dacă un producătorii doreau să integreze Google Play pe terminale, erau oblicaâi să introducă și alte servicii precum Google Chrome, o practică destul de abuzivă, dar foarte eficientă de promovare. În consecință, Bruxelles a amendat Google cu imensa sumă de 4.3 miliarde de euro, cea mai mare din istoria UE. Aceasta vine după o altă sancțiune primită în 2017, după ce gigantul favoriza căutările pe propria platformă, Google Shopping.

Dacă ești cetățean europen

Dacă ești cetățean european, Google îți va permite să-ți alegi browserul predefinit dar și motorul de căutare preferat. Iată ce se spune într-o declarație oficială din partea marelui G:

De acum vom face mai multe pentru a ne asigura că deținătorii de telefoane Android cunosc diversitatea de browsere și motoare de căutare disponibile pentru descărcare pe terminalele lor. Asta va implica întrebarea utilizatorilor europeni de dispozitive Android prezente și viitoare ce aplicații de navigare și căutare doresc să utilizeze.

Din cele declarate ne dăm seama că această măsură va fi aplicată nu doar în cazul noilor dispozitive , ci va avea efect și asupra telefoanelor deja utilizate de europeni.

Se distanțează

Pe de altă parte Google încearcă să se distanțeze de acuzațiile de monopolși că de fapt care i se aduc, menționând că toți utilizatorii au fost întotdeauna liberi să-și aleagă aplicațiile de navigare și căutare, indiferent de cele preinstalate pe telefon în momentul achiziției. De asemenea, mai spun cei de la Google, un utilizator obișnuit instalează aproximativ 50 de aplicații suplimentare. Și aici cam au dreptate. Uneori 50 poate fi un număr mic. Voi ce părere aveți? Consoderați că browserul Google Chrome urmează să piardă din utilizatori odată cu această decizie a Google?

MAI MULTE ARTICOLE

pentruprieteni.com în 2020. Răspunsul la câteva întrebări, o mulțumire și o surpriză

pentruprieteni.com 2020 a fost un an complicat pentru site-ul pentruprieteni.com , asta este cert. Efectele pandemiei s-au văzut și în lumea open source, cât și...

UTIL

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care nu îl ai în agenă, de...
2,461FaniÎmi place
349CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

58 Shares
Copy link
Powered by Social Snap