9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Google ia o decizie importantă pentru utilizatorii europeni

Ar trebui să le citești

În urma sancțiunilor impuse de către Uniunea Europeană, Google, pentru a preveni viitoare pierderi, a luat o decizie importantă în privința modului în care cetățenii europeni vor interacționa cu sistemul de operare Android.

Cea mai mare amendă din istoria UE?

În luna iulie 2018, Uniunea Europeană a ajuns la concluzia că Google, profitând de poziția predominantă a Android-ului pe acest continent, a încercat să-și promoveze serviciile în mod incorect. Mai exact, dacă un producătorii doreau să integreze Google Play pe terminale, erau oblicaâi să introducă și alte servicii precum Google Chrome, o practică destul de abuzivă, dar foarte eficientă de promovare. În consecință, Bruxelles a amendat Google cu imensa sumă de 4.3 miliarde de euro, cea mai mare din istoria UE. Aceasta vine după o altă sancțiune primită în 2017, după ce gigantul favoriza căutările pe propria platformă, Google Shopping.

Dacă ești cetățean europen

Dacă ești cetățean european, Google îți va permite să-ți alegi browserul predefinit dar și motorul de căutare preferat. Iată ce se spune într-o declarație oficială din partea marelui G:

De acum vom face mai multe pentru a ne asigura că deținătorii de telefoane Android cunosc diversitatea de browsere și motoare de căutare disponibile pentru descărcare pe terminalele lor. Asta va implica întrebarea utilizatorilor europeni de dispozitive Android prezente și viitoare ce aplicații de navigare și căutare doresc să utilizeze.

Din cele declarate ne dăm seama că această măsură va fi aplicată nu doar în cazul noilor dispozitive , ci va avea efect și asupra telefoanelor deja utilizate de europeni.

Se distanțează

Pe de altă parte Google încearcă să se distanțeze de acuzațiile de monopolși că de fapt care i se aduc, menționând că toți utilizatorii au fost întotdeauna liberi să-și aleagă aplicațiile de navigare și căutare, indiferent de cele preinstalate pe telefon în momentul achiziției. De asemenea, mai spun cei de la Google, un utilizator obișnuit instalează aproximativ 50 de aplicații suplimentare. Și aici cam au dreptate. Uneori 50 poate fi un număr mic. Voi ce părere aveți? Consoderați că browserul Google Chrome urmează să piardă din utilizatori odată cu această decizie a Google?

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole