32.6 C
București
luni, iunie 24, 2024

Kernelul Linux 5.2 vine cu numeroase noutăți și 596.000 de noi linii de cod

Ar trebui să le citești

Kernelul

Sub capota oricărei distribuții, kernelul Linux face legea. Versiunea 5.2 a văzut lumina zilei și așteaptă să fie integrată în distribuțiile din prezent. În funcție de distribuția rulată, timpii de așteptare pentru livrarea acestei versiuni pot varia. Dacă nu ești specialist în domeniu, îți recomandăm să aștepți integrarea kernelului de către dezvoltatori. Acesta va fi livrat într-un timp rezonabil prin actualizări. Desigur, și manual se poate trece la 5.2, asta doar dacă aveți centrua neagră în GNU/Linux.

De ce este important

Utilizarea celor mai noi versiuni ale kernelului Linux este foarte importantă. Fiecare versiune nouă aduce un plus de stabilitate, extinderi și îmbunătățiri ale suportului hardware și nu numai.

Linus

Asadar eram oarecum predispus spre a face un rc8 pur si simplu din cauza calatoriilor mele si a faptului că am fost complet offline pentru cateva zile saptamana trecuta, iar cateva zile inante am avut conexiune intermitenta [*].
Dar pare sa nu fie niciun motiv pentru un alt rc, din moment ce este foarte liniste. Da, am avut cateva pull request-uri de la rc7, dar toate au fost mici si am mult mai multe de facut pentru urmatorul merge window. O parte ar putea fi pentru saptamana cu 4 iulie, desigur, dar, in fine, iau saptamana de liniste ca pe un semn bun.
Astfel, in ciuda unui core revert destul de intarziat, nu vad niciun motiv real pentru o alta saptamana de rc, si astfel avem un v5.2 cu perioada de lansare normala.
Nu este niciun aspect particular care sa iasa in evidenta, modificarile sunt atat de mici incat jurnal scurt este ceamai buna descriere a ultimei saptamani. Cateva mici schimbari aleatorii in ansamblu: drivere, arhitecturi, sistem de fisiere, mm, …
Si cu asta, merge window pwntru 5.2 este deschisa. Linus

sursa aici

Noutăți

Doar câteva.

  • drivere îmbunătățite de la Logitech
  • 596.000 de noi linii de cod
  • un nou driver, Realtek Wi-Fi (RTW88), cu suport pentru chipset-uri RTL8822BE și RTL8822CE
  • GeForce GTX 1650 primește suport pentru driverul Nouveau
  • laptop-urile AMD Ryzen primesc suport îmbunătățit la mai ulte capitole
  • Diverse îmbunătățiri ARM
  • suport pentru Intel Comet Lake
  • Suport Thunderbolt pentru hardware-ul mai vechi al Apple
- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole