22.6 C
București
joi, septembrie 21, 2023

Neptune 5.6 a fost lansat. Poate fi descărcat de aici

Ar trebui să le citești

Actuala versiune a distribuției GNU/Linux Neptune te va impresiona din primele clipe. Distribuția este stabilă, interesantă și plină de surprize. Dacă dorești să testezi și altceva în afară de Ubuntu, Linux Mint, Arch, Manjaro etc., Neptune ar putea fi una dintre soluțiile pe care ți le propunem.

O actualizare importantă

Actualul update reprezintă o actualizare a seriei 5. Neptune 5 a fost lansat în cursul acestei veri, fiind bazat pe Debian Stable „Stretch”. Odată cu această versiune, conform notelor de lansare ale dezvoltatorilor, nu se va mai pune accentul pe oferirea celor mai recente actualizări ale mediului grafic Plasma, kernelului sau aplicațiilor, asta generând un plus de stabilitate și funcționalitate. Rolul dezvoltatorilor, în aceste noi circumstanțe, constă în oferirea celei mai bune experiențe desktop.

5.6

Conform notelor de lansare, Neptune 5.6 aduce noutăți importante. Pentru o lectură a documentului original, vă invităm să accesați acest link. Cele mai importante noutăți sunt următoarele:

  • Kernel Linux 4.18.6 aduce un suport îmbunătăți și pentru configurațiile mai noi precum și ceva petice de securitate
  • Mesa 18.1.9. și X-Server 1.19.6 vă vor face viața un pic mai plăcută
  • Systemd a primit versiunea 239, KDE Applications au ajuns la versiunea18.08.2, în timp ce Network-Manager a trecut la 1.14.
  • Plasma Desktop 5.12.7 vă oferă un plus de stabilitate și, la fel, reparări ale unor bug-uri
  • Neptune 5.6 este adus și cu următoarele versiuni ale aplicațiilor predefinite: Chromium 70, Thunderbird 60.2, LibreOffice 6.1.3

Cum obții

Cei care utilizează deja această distribuție, printr-o actualizare normală, pot ajunge la zi. La dispoziție vă stă și imaginea .iso a sistemului de operare, asta în cazul în care doriți să instalați Neptune pe curat.

Descarcă

Neptune 5 poate fi descărcat în versiunea pe 64 biți de aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Schimbări binevenite pentru utilizatorii Linux

Ar cam fi timpul unor schimbări. Din punctul de vedere al unui utilizator obișnuit de Linux, neinteresat prea tare de cea ce se petrece „sub capotă”,
- Advertisement -

Cele mai noi articole