23.7 C
București
marți, aprilie 16, 2024

Peppermint 10 Respin a fost lansat

Ar trebui să le citești

Peppermint 10 Respin

Peppermint 10 Respin a fost lansat de curând. Acesta face parte din seria 10X, este bazat pe Ubuntu 18.04 LTS și vine în versiunile pe 32 și 64 de biți.

Despre

Peppermint OS este o distribuție GNU/Linux excelentă pentru computerele vechi sau slăbuțe. Să ne înțelegem, asta nu înseamnă că nu poate zburda și pe dispozitive de ultimă generație. OS-ul pune la dispoziția utilizatorului toată puterea Debian și Lubuntu (Ubuntu), stabilitatea și productivitatea acestora. Mediul grafic, un amestec de Xfce și LXDE, este intuitiv, modern și nu consumă resurse. Practic, întreg sistemul de operare se poate descurca de minune pe computere care nu se laudă cu prea mult RAM, ori putere de procesare. Cerințele medii vorbesc de la sine: 1 GB de RAM și procesor din familia x86. Și asta nu este tot.

Echipa Peppermint are plăcerea de a anunța Peppermint 10 Respin (20191210), cea mai recentă iterație a sistemului nostru de operare.

Noutăți

Deținătorii de PC-uri vechi se pot bucura de noutățile pe care noua versiune a sistemului de operare le aduce. Astfel:

  • kernel Linux kernel
  • sistemul este construit pe versiunea de Ubuntu existentă la 10 Decembrie 2019. Desigur, acesta a fost întregită de actualizările utlerioare.
  • Aplicațiile au fost aduse la cele mai noi versiuni
  • Panoul principal a primit o interfață grafică pentru utilitarul „Cursor Resizer”
  • A fost realizat și introdus în joc un nou utilitar, denumit „Web Browser Manager”, prin intermediul căruia vă puteți administra browserele web
  • au fost introduse noi iconițe, unele dintre celele deja existente au fost actualizate
  • Suport complet pentru p7zip, out of the box – din fabrică

Pentru a putea lectura notele de lansare, te invităm să accesezi acest link. Sunt mult mai multe informații de aflat, multe destul de tehnice.

Concluzie

În timp ce alte distribuții vând, și nu exagerăm, iluzii, atunci când este vorba de readucerea la viață a unor computere vechi, Peppermint OS chiar face asta. Este recomandat tuturor celor care doresc ceva complet, stabil, rapid, productiv și responsabil cu resursele PC-ului. Poate fi descărcat de aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole