12.1 C
București
miercuri, aprilie 10, 2024

Cum instalezi Opera, Vivaldi și Google Chrome în Linux Mint, Ubuntu, Solus, openSUSE

Ar trebui să le citești

Opera, Vivaldi și Google Chrome

Din păcate, aplicațiile Opera, Vivaldi și Google Chrome nu vin preinstalate pe enorma majoritate a distribuțiilor Linux. Mozilla Firefox, vrei nu vrei, reprezintă browserul predefinit în cazul distribuțiilor principale: Ubuntu, openSUSE, Linux Mint, Solus etc. Google Chrome este oferit drept browser predefinit doar în cazul câtorva proiecte mai noi, puține la număr. Între noi fie vorba, și mai puține sunt sistemele de operare ce propun alternative la aceste browsere devenite tradiționale.

Instalarea Google Chrome și Vivaldi

În cazul celor mai cunoscute distribuții Linux (Ubuntu, Linux Mint, openSUSE etc.) instalarea browserelor Opera, Vivaldi sau Google Chrome se poate face în mai multe moduri. Vă prezentam doar două modalități, cele mai cunoscute.

Prin descărcare

Utilizatorii distribuțiilor mai sus amintite nu trebuie decât să acceseze site-urile oficiale ale Vivaldi și Google Chrome. Descărcați fișierul .deb (în cazul în care utilizați Ubuntu, Linux Mint sau derivatele acestora) sau .rpm (pentru Fedora sau openSUSE) Prin dublu click pe pachetul descărcat, declanșați instalarea aplicației. Instalarea durează câteva secunde și este pe bază de „next”, adică intuitivă.

Prin intermediul Centrului soft

Există distribuții care includ Vivaldi și Google Chrome în Magazinul de Aplicații. După identificarea aplicațiilor, instalarea se face ca în cazul celorlalte softurilor.

Cazul „Opera”

Browserul Opera se găsește în depozitele celor mai multe distribuții Linux. Dacă nu sunteți sigur, o simplă căutare în Magazinele de Aplicații care dotează Linux-ul folosit este suficientă pentru a sparge misterul.

Cazul openSUSE și Fedora

Utilizatorii openSUSE și Fedora, ne referim la cei care nu au instalat depozitele comunității, pot descărca Google Chome și Vivaldi de pe site-urile oficiale. Descărcați aplicațiile în format .rpm.

Solus

Distribuția Solus vine în întâmpinarea utilizatorilor, poate mai mult decât altele. Vivaldi, Google Chrome, Opera, precum și alte browsere mai puțin cunoscute, se află în Magazinul de Aplicații, zona de softuri terțe. După identificarea acestora, tot ce trebuie să faceți este să le selectați și să declanșați instalarea.

Descarcă

Vivaldi și Google Chrome

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole