12.2 C
București
miercuri, februarie 21, 2024

S-a lansat Solus 4.1

Ar trebui să le citești

Recapitulare

După cum unii dintre voi știți deja, distribuția Solus este una scrisă aproape de la zero. Ca și manager de pachete, folosește un fork al PiSi package manager, menținut în cadrul sistemului de operare sub denumirea “eopkg”. Mediul grafic este unul propriu, care se cheamă Budgie. O imagine mai detaliată, dacă sunteți curioși, vă puteți forma de pe site-ul oficial (click aici).

Solus 4.1

Cea mai nouă versiune a acestei distribuții GNU/Linux este Solus 4.1, lansată de curând. Anunțul lansării a fost publicat pe blog-ul proiectului în data de 25 ianuarie. Pe lângă o serie de update-uri, instalarea ar trebui să dureze mai puțin datorită unor modificări despre care veți citi mai jos.

Compresie Zstandard (zstd)

Versiunea 4.1 este primul ISO care folosește compresia Zstandard (zstd) pentru imaginile SquashFS. Față de modul de compresie xz a ISO-urilor anterioare, rezultatul compresiei zstd ocupa un pic mai mult spațiu, dar timpul necesar decompresiei scade de 3-4 ori. ceea ce reprezintă un mare avantaj. Dezvoltatorii spun că în majoritatea cazurilor va dura mai mult completarea de către utilizator a informațiilor solicitate decât instalarea propriu-zisă pe disc.

Află mai multe

Află mai multe despre Solus 4.1 din anunțul oficial de lansare (click aici). Dar, pentru a cunoaște cu adevărat un sistem de operare, descărcarea și instalarea sa sunt cele mai sigure surse de informații. Nu uitați totuși că proces de această natură poate provoca pierderi de date, așa că luați-vă măsuri de siguranță (backup date) înainte de a începe.

Descarcă Solus 4.1 (click aici)

Poți alege varianta de descărcare cu mediul grafic preferat – Budgie, GNOME, MATE sau Plasma. Succes!

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole