11.4 C
București
vineri, mai 17, 2024

Zeci de platforme și resurse educaționale gratuite pentru predarea online

Ar trebui să le citești

Zeci de platforme și resurse

Echipa pentruprieteni.com oferă cadrelor didactice câteva sugestii de platforme și resurse pentru învățământul digital. Accesarea acestora este gratuită și de mare încredere. Practic:

  • puteți avea acces la lecții deja realizate;
  • vă sunt oferite materiale care pot îmbunătăți modul în care ora se desfășoară;
  • puteți citi despre softuri care vă ușurează munca educațională.

Nu uita

Nu uita să distribui acest material și să accesezi toate articolele realizate de echipa site-ului  pentruprieteni.com pentru profesorielevi și studenți.

Manuale digitale

Dacă nu ai aflat deja, MEC pune la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților un site în care publică cam tot ce înseamnă manuale școlare, totul în format electronic. Află mai multe și accesează această resursă, aici.

Bibliotecă educațională

O uriașă bibliotecă educațională, perfectă pentru a te inspira, este disponibilă aici. Cele câteva mii de materiale, disponibile pentru clasele I-XII, sunt realizate de cadrele didactice și îți permit să reduci timpul pierdut și stresul.

Platforma eTwinning

eTwinning oferă personalului didactic (profesori, directori, bibliotecari etc.) ce activează în şcolile din ţările europene participante o platformă de comunicare, colaborare, demarare proiecte şi schimb de informaţii, pe scurt, un spaţiu în care să simtă că fac parte din cea mai palpitantă comunitate educaţională din Europa.

Adservio

Adservio are interfață intuitivă și spațiu de stocare nelimitat şi îţi permite să creezi rapid grupuri şi clase, să aloci și să corectezi teme, să programezi lucrări de control şi teze, să urmăreşti progresul elevilor şi nu doar atât. Centralizând totul pe o singură platformă, eliminăm birocraţia şi te ajutăm să câştigi timp pentru activitatea didactică.

Reducerea stresului

Îți facem și câteva recomandări de aplicații care îți permit să reduci stresul. Acestea își fac treaba atunci când dorești să scapi de zgomotul lumii și să petreci mai mult timp cu tine însuți. Softurile sunt disponibile pe Android și iOS și pot deveni un must have. Mai multe, aici.

WAND.education

Cu funcții de notare, evaluare și urmărire a parcursului școlar al elevilor, WAND.education permite crearea de la zero a lecțiilor (are nenumărate modele și șabloane de lecții) sau preluarea unor lecții create de alți profesori.

Pentru documentare

Să nu uităm că, informația este crucială atunci când ai de pregătit un proiect. Google, cel mai mare motor de căutare, nu este adaptat nevoilor unui cadru didactic, elev sau student. Nici Bing nu intră în discuție. Aici găsești mai multe soluții și alternative.

23 de aplicații

Nici nu îți imaginezi cât de mult te pot ajuta cele 23 de aplicații gratuite selectate de pentruprieteni.com. Aici, poți citi despre aceste 23 de instrumente.

Asq

Adecvată pentru toate disciplinele de învățământ și toți anii de studiu, cu conținut educațional și teste create de utilizatori, platforma Asq poate fi privită ca o revoluție în modul de a învăța, dar și o metodă didactică alternativă, adaptată la sistemul de învățământ existent. Poate fi accesată aici.

Teleskop

Teleskop este o aplicație special concepută pentru cadrele didactice și se adresează profesorului modern. Softul se concentrează pe partea de feedback. Acesta permite elevilor să transmită cadrului didactic un feedback sincer.

Excursii la discreție

Excursiile virtuale pot fi realizate prin intermediul acestei extrem de utile aplicații (Google Maps). Aici ai o listă cu peste 20 de locații pe care ai putea să le vizitezi. Nici la capitolul muzee nu stăm rău, o listă de instituții care oferă acces virtual poate fi accesată aici. Dacă ești curios, o altă listă cu locații fabuloase poate fi găsită aici.

Cursuri la discreție

Cele mai mule cursuri sunt gratuite și pot fi accesate de toți cei interesați. Profesorii, elevii și studenții sunt invitați să consulte cu mare atenție lista de aici.

Transferul fișierelor

Când ai fișiere de dimensiuni mari pe care trebuie să le transmiți mai departe, trebuie să recurgi la servicii specializate. Aici ai câteva exemple de unelte care te ajută gratuit în această situație.

iTeach.ro

Pe platforma iTeach.ro, aveţi acces la o serie de instrumente colaborative, cursuri online, reviste de specialitate, ştiri, informaţii şi resurse pentru predare.

Google Classroom

Dacă citești acest material, Google Classroom nu va mai avea secrete în fața ta. Drept bonus, aici îți oferim sfaturi și trucuri pentru a fi productiv și în siguranță.

Digitaliada

Cadrele didactice au posibilitatea de a folosi gratuit sute de materiale digitale educaționale. Acestea sunt puse la dispoziție de Fundația Orange și se adresează profesorilor din învățământul primar și gimnaziu care predau discipline precum: matematică, informatică și TIC, limba română, chimie și limba franceză. Află mai multe.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole