9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Ai mare grijă la apelurile telefonice provenite din țări exotice. Vezi ce legătură are Facebook-ul

Ar trebui să le citești

Atenție la apelurile telefonice

Mai nou, apelurile telefonice provenite din afara țării îți pot da mari dureri de cap. În general, atunci când ești sunat de pe un număr necunoscut, trebuie să fii extrem de circumspect. Șansele de a regreta faptul că ai interacționat cu numere necunoscute pot crește rapid dacă acestea provin din state exotice.

Scapă de acest obicei

Și eu am acest obicei. Aproape de fiecare dată când ratez un apel, imediat ce acest lucru este posibil, încerc să apelez numărul la care nu am reușit să răspund. Dacă cu un număr provenit din România, problemele nu pot fi chiar așa de mari, într-un cu totul alt mod stă situația în privința apelurilor venite din state exotice. Mii de români au luat plasă și sunt buni de plată, poliția și operatorul GSM nu pot face nimic.

Pagubă

Mii de români trebuie să plătească facturi umflate deoarece au căzut în capcana unor escroci. Sistemul pus la cale de aceștia era extrem de simplu, speculând curiozitatea multora dintre noi. Victima primea un apel extrem de scurt provenit de la numere de telefon specifice unor țări exotice. Apelul, mai degrabă un bip, dura cât să nu aibă timp să răspundă la telefon, în fond, acesta era scopul. Dacă victima reapela numărul, începeau problemele. Deoarece escrocii foloseau servicii telefonice cu suprataxă, curioșii erau taxați cu zeci de euro.

„Am primit un telefon, un beep, nu un telefon. Am sunat înapoi, mi-a apărut Tanzania sau ceva de genul. M-am trezit la sfârşitul lunii cu factura încărcată. 60 şi ceva de euro în plus”

Facebook

Din câte se pare, infractorii fac rost de numerele victimelor de pe Facebook. Dacă ne gândim la faptul că foarte mulți își completează profilul persoanatext editor wordpres adds wordsl cu numărul de telefon, putem avea o imagine clară a pericolului ce pândește. Nu doar Facebook-ul este o sursă de numere de telefon, majoritatea rețelelor de socializare permit această facilitate.

Concluzie

text editor wordpres adds wordstext editor wordpres adds wordstext editor wordpres adds wordsDacă primești apeluri scurte din state ce întră în categoria exotice, ar fi bine să nu reapelezi numărul. Altfel, riști să intri în rândul celor care s-au trezit că trebuie să achite costuri suplimentare de zeci, poate chiar sute, de euro.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole