sâmbătă, august 8, 2020

Ai mare grijă la apelurile telefonice provenite din țări exotice. Vezi ce legătură are Facebook-ul

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Atenție la apelurile telefonice

Mai nou, apelurile telefonice provenite din afara țării îți pot da mari dureri de cap. În general, atunci când ești sunat de pe un număr necunoscut, trebuie să fii extrem de circumspect. Șansele de a regreta faptul că ai interacționat cu numere necunoscute pot crește rapid dacă acestea provin din state exotice.

Scapă de acest obicei

Și eu am acest obicei. Aproape de fiecare dată când ratez un apel, imediat ce acest lucru este posibil, încerc să apelez numărul la care nu am reușit să răspund. Dacă cu un număr provenit din România, problemele nu pot fi chiar așa de mari, într-un cu totul alt mod stă situația în privința apelurilor venite din state exotice. Mii de români au luat plasă și sunt buni de plată, poliția și operatorul GSM nu pot face nimic.

Pagubă

Mii de români trebuie să plătească facturi umflate deoarece au căzut în capcana unor escroci. Sistemul pus la cale de aceștia era extrem de simplu, speculând curiozitatea multora dintre noi. Victima primea un apel extrem de scurt provenit de la numere de telefon specifice unor țări exotice. Apelul, mai degrabă un bip, dura cât să nu aibă timp să răspundă la telefon, în fond, acesta era scopul. Dacă victima reapela numărul, începeau problemele. Deoarece escrocii foloseau servicii telefonice cu suprataxă, curioșii erau taxați cu zeci de euro.

„Am primit un telefon, un beep, nu un telefon. Am sunat înapoi, mi-a apărut Tanzania sau ceva de genul. M-am trezit la sfârşitul lunii cu factura încărcată. 60 şi ceva de euro în plus”

Facebook

Din câte se pare, infractorii fac rost de numerele victimelor de pe Facebook. Dacă ne gândim la faptul că foarte mulți își completează profilul persoanatext editor wordpres adds wordsl cu numărul de telefon, putem avea o imagine clară a pericolului ce pândește. Nu doar Facebook-ul este o sursă de numere de telefon, majoritatea rețelelor de socializare permit această facilitate.

Concluzie

text editor wordpres adds wordstext editor wordpres adds wordstext editor wordpres adds wordsDacă primești apeluri scurte din state ce întră în categoria exotice, ar fi bine să nu reapelezi numărul. Altfel, riști să intri în rândul celor care s-au trezit că trebuie să achite costuri suplimentare de zeci, poate chiar sute, de euro.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Ubuntu 20.04, pentru profesori și elevi

Pentru profesori și elevi Ubuntu 20.04 este un sistem de operare pentru computere excelent pentru profesori și elevi. Gratuit,...
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
163 Shares
Copy link
Powered by Social Snap