22.5 C
București
miercuri, aprilie 10, 2024

Acționează acum! Așa verifici dacă angajatorul îți plătește contribuțiile la stat

Ar trebui să le citești

Contribuțiile, o problemă

În România secoluluiu XXI, plata sumelor pe care angajatul le datorează statului este o adevărată problemă. Un procentaj uriaș din firmele care își desfășoară activitatea în prezent nu plătesc contribuțiile, chiar dacă ele, pe fluturașul de salariu, apar ca fiind oprite. Nu dorim să intrăm în detalii referitoare la impactul pe care această situație o are asupra angajatului, omul de bună credință care știe că aceste sume sunt virate de către angajator.

Paza Bună

Pentru că suntem trăitori în secolul XXI, avem posibilitatea de a verficia relativ ușor dacă aceste taxe sunt virate de către angajator acolo unde trebuie. Două unelte online ne permit să facem o verificare completă, depinde de noi cum reacționăm, ce măsuri luăm dacă aflăm că am fost trași pe sfoară.

De ce ai nevoie?

  • un PC conectat la Internet și dotat cu un browser
  • un pic de timp liber pentru a face un drum la ANAF
  • puțin tupeu pentru a rezolva eventualele probleme

ANAF

Pentru a putea verifica toată activitatea pe care ați avut-o de la primul contract de muncă până în prezent, trebuie să vă creați un cont la ANAF. Înregistrarea este simplă și presupune:

  • accesarea acestui link
  • completarea unor date într-un formular online
  • validarea contului prin intermediul unui email de confirmare
  • notarea numărului de înregistrare pe care o să îl primiți
  • deplasarea în termen de 10 zile lucrătoare la orice sediu ANAF pentru a finaliza înregistrarea

CNAS

În acest caz, procedura presupune accesarea acestui link și completarea unui scurt formular online. Dacă sunteți sau nu asigurat, aflați după ce completați datele.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole