17 C
București
vineri, aprilie 12, 2024

Caută-ți numele pe internet. Poți avea mari și neplăcute surprize

Ar trebui să le citești

Pericole pe Internet

Pe Internet, nu puține sunt situațiile în care îți poate fi furată identitatea. Nici nu este prea greu, Facebook-ul, pe care toată lumea are cont, permite oricui să descarce fotografii ale cunoscuților și necunoscuților. Așa că… nu ar trebui să ai prea mari surprize în momentul în care vei găsi fotografii cu tine pe diferite site-uri, ori informații, tot despre tine, de care nu aveai habar. În cazul în care dorești să afli dacă ți-au fost furate fotografiile, identitatea, ori ai devenit subiect de discuție pe vreun site, îți recomandăm să citești cu atenție acest material, îți este util ție sau persoanei pe care vrei să o protejezi.

Întreabă Internetul

Îți sugerăm două modalități simple prin care poți afla cât de prezent ești pe Internet. În acest mic proiect, ne bazăm pe cel mai puternic motor de căutare al momentului, Google. Acesta ne permite să realizăm, printre altele, și:

  • căutări după nume
  • căutari după chip/fotografii
  • căutări după clipuri video
pentruprieteni.com - Pentru Prieteni - Google căutare
pentruprieteni.com – Pentru Prieteni – Google căutare

În pimul caz nu trebuie decât să ne scriem numele în câmpul de căutare și să apăsăm tasta ”ENTER” Indicat ar fi, pentru rezultate cât mai clare, să includem respectivul nume între ghilimele – “Ion Ion”. Poți să incluzi și profesia, localitatea, porecla, ori alte elemente cu care te identifici tu ori te asociază prietenii.

În funcție de cât de multe cunoaște Google despre noi, întreaga anchetă poate dura de la câteva minute la câteva ore. Asigură-te că ai verificat și rezultatele de la clipuri ori fotografii.

Recunoaștere facială

Este incredibil cât de rapid a evoluat tehnologia. Softuri de recunoaștere facială, alături de camerele de supraveghere, ne pot identifica și în gaură de șarpe. Să trecem peste.

O fotografie cu tine ar trebui să fie suficientă. Google îți permite încărcarea acesteia și îți oferă posibilitatea de a căuta în baza de date după elemente similare. Sunt șanse mari să îți găsești chipul acolo unde te aștepți mai puțin.

Accesează Google Images aici

pentruprieteni.com - Pentru Prieteni - Google Images
pentruprieteni.com – Pentru Prieteni – Google Images

Concluzie

Fie că pur și simplu folosești criteriul numelui ori pe cel al recunoașterii faciale, important este să verifici dacă Internetul te știe sau nu. Poți evita momente dramatice în care apropiații cunosc mai multe despre tine decât cunoști tu

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole