9.1 C
București
marți, februarie 20, 2024

Ce poți face când ești sunat cu număr privat (fără număr)?

Ar trebui să le citești

Număr privat

Când ești sunat cu număr privat, vrei sau nu, te aștepți la situații nu tocmai confortabile. Din acest motiv, cei mai mulți evită să răspundă la astfel de apeluri. Pentru început, trebuie să facem distincția între apeluri cu număr ascuns/privat (în care numărul de telefon nu este afișat) și cele cu număr necunoscut ție (numărul este afișat doar că nu îl cunoști sau nu îl ai în agendă). În cea de-a doua categorie, softul despre care am scris aici vă poate fi, de cele mai multe ori, de un real ajutor.

Orange, Vodafone, Telekom și Digi

Din păcate, companiile de telefonie mobilă au lăsat acest aspect la voia întâmplării. Practic, o să aveți surpriza să aflați că drepturile celor care vă sună cu număr privat sunt mai importante decât drepturile voastre. Citiți articolul complet pentru a afla.

Practic

Practic, dacă ești sunat cu număr ascuns (numărul nu este afișat), află că nu prea există nicio soluție miraculoasă:

  • Codurile miraculoase nu funcționează (sunt doar mituri);
  • Aplicația TrueCaller, de când cu GDPR-ul, nu mai este de folos;
  • Devierea apelurilor către mesageria vocală nu evidențiază numărul privat;
  • devierea apelurilor către fel și fel de servicii externe nu face decât să vă consume banii, timpul și nervii. Cam toate acestea sunt pe bază de abonament și nu garantează rezultate;
  • Aplicațiile „minune” nu au rezultate;
  • Să dai reject la astfel de apeluri nu reprezintă o soluție, ai lucruri mai bune de făcut.

Practic, nu există o modalitate la îndemâna ta, pe bază de soft, prin care să afli cine te sună fără număr. Din moment ce ascunderea numărului se face la nivel de centrală a operatorului, doar acesta cunoaște aceste date.

Soluții

  • Cu siguranță, ești tentat să suni la operatorul de telefonie mobilă pentru a cere detalii legate de numărul necunoscut care te-a apelat. Vei fi surprins să constați că operatorul nu îți spune nici numărul, nici identitatea apelantului, chiar dacă cunoaște aceste detalii. De la caz la caz, unii operatori vor dezactiva numerele care înregistrează numeroase reclamații. Repet, în acest caz, drepturile celui care te sună cu număr privat sunt mai importante ca drepturile tale.
  • Poliția, singura soluție adevărată. Operatorii de telefonie mobilă dețin toate datele celui care sună cu număr ascuns. Dacă acesta realizează astfel de apeluri pentru a vă adresa fel și fel de cuvinte, pentru amenințări, înșelătorii sau alte mizerii, poliția le va găsi urma în puțin timp. Trebuie doar să depuneți o reclamație. Legea este aspră, iar voi o să puteți cere daune celor care își bat joc.
  • Poate cea mai eficientă soluție și cea mai simplă constă în blocarea primirii de apeluri cu număr privat. Acest lucru se face la nivel de sistem de operare. Nu este mai simplu? Oricum, cine îți vrea binele, te sună cu număr vizibil, nu își ascunde identitatea. Corect? În fond, de ce să îți faci nervi inutil?

Indiferent că folosiți Android sau iOS, indiferent de marca dispozitivului, blocarea apelurilor fără număr se realizează din 2-3 clickuri. Caută detalii despre acest procedeu în cartea tehnică a dispozitivului ori pe Internet. Baftă!

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole