7.8 C
București
joi, aprilie 18, 2024

11 aplicații esențiale pentru orice utilizator Linux în 2020

Ar trebui să le citești

11 aplicații

Am selectat 11 aplicații pe care ar trebui să le ai funcționale pe distribuția ta GNU/Linux. Sunt ușor de instalat, utile pentru uzul general și disponibile pe orice distribuție majoră. Despre unele ai auzit, probabil le-ai folosit, despre altele afli acum. Oricum ai da-o, caracterul productiv al acestora nu poate fi negat.

Stacer

Stacer este o unealtă mai mult decât utilă pentru faptul că monitorizează și optimizează distribuția ta de Linux. Detalii, aici.

De la Google

Google este prietenul Linux. Aplicații precum: Google Chrome, Google Earth, Google Music Manager, Google Voice and Video Chat, mod_pagespeed for Apache, Google Web Designer sunt aplicații extrem de utile. Detalii aici.

Variety

Variety este una dintre cele mai utile softuri disponibile pe Linux. În cazul în care te-ai plictisit de wallpaper-ele aduse de distribuția ta GNU/Linux și nu ai timp ori chef să navighezi pe internet după imagini noi, îți recomandăm Variety. Detalii aici.

Franz

Din miile de aplicații concepute pentru Windows, Mac sau GNU/Linux, puține pot intra în categoria denumită generic “must have”. Ei bine, Franz, un multi messenger de nota zece, trebuie instalat pe computerul tău, mai ales dacă utilizezi la maxim aplicațiile existente pe sistemele de operare mobile. Detalii aici.

Etcher

Etcher, aplicația modernă pentru scrierea imaginilor distribuțiilor Linux, nu poate lipsi din lista de softuri. Detalii aici.

TeamViewer

Dacă ai scăpări în utilizarea Linux, prin intermediul TeamViewer, un prieten te poate ajuta. Desigur, și tu poți ajuta pe altul. Nu are importanță că rulează Windows 10 sau Ubuntu, spre exemplu.

Clam AV

Ar fi necesar și un antivirus. Măcar pentru siguranța prietenilor care folosesc Windows, instalează și așa ceva. Clam AV își face treaba acceptabil. Detalii aici.

Odio

Odio este o aplicație modernă, plăcută și utilă, prin intermediul căreia poți asculta mii de posturi de radio. Fie că vorbim despre posturi românești, europene sau de dincolo de ocean, Odio își face treaba relaxat în materie de streaming.

ElectronPlayer

ElectronPlayer este un player de sine stătător pentru Netflix, Youtube, Hulu Twitch și Floatplane. Detalii aici.

Meteo

La capitolul aplicații meteo, oferta pentru Linux este generoasă. Nu trebuie să detaliem utilitatea unor astfel de softuri. Dacă vrei să te ferești de surprize neplăcute, este musai să utilizezi serviciile unor astfel de aplicații. Detalii aici.

Natron

Natron este un super editor video profesional, open source și gratuit despre care poți afla aici detalii suplimentare.

Bonus – Linux App Store

Linux App Store este un hub online, gratuit, unde poți căuta aplicații după denumire și disponibilitate pe Snapcraft Store, pe site-ul Flathub sau în directorul AppImage. Accesează-l aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole