Sute de muzee și mii de expoziții
Sunt sute de muzee și mii de expoziții uimitoare care îți stau la dispoziție. Acest lucru este posibil gratuit și din fața calculatorului prin intermediul Google Art Project. Acesta nu este singurul proiect, aici am scris de muzee din România care oferă acces la expoziții virtuale. Fie vorba între noi, acum, nu mai poți spune că te plictisești sau nu ai știut.
Tur virtual
Vizitele se realizează după modelul tururilor virtuale. Dacă folosiți deja Google Street View, ar trebui să vă fie extrem de ușor de navigat prin muzeele și expozițiile propuse. În plus, folosind acest soft poți, și asta extrem de ușor, să îți vezi locuința din satelit, detalii aici.
Cui se adresează
Domeniile de interes reflectate în proiectul Google sunt extrem de diverse. Spre exemplu, materialele prezente pot fi foarte bine folosite în mediul școlar sau universitar. Elevii și profesorii pot dinamiza și diversifica foarte bine învățarea. În fapt, iubitori de arta sau nu, suntem siguri că o s[ găsești lucruri uimitoare.
De ce ai nevoie
Aceste vizite online pot fi realizate prin intermediul unui browser de internet cunoscut și adus, asemeni sistemului de operare folosit, la zi. Nu contează că folosești Linux, macOS, iOS Windows sau Android, singura limită care îți este impusă ține de cunoașterea limbii engleze și de timpul disponibil pe care îl ai. Desigur, accesul la Internet este musai.
Scurt istoric
Proiectul Art Project a fost lansat de Google în anul 2011. Din acel moment numărul muzeelor participante și al expozițiilor a tot crescut. În prezent, numărul colaboratorilor Google a trecut de câteva sute.
Și România este prezentă
Numărul partenerilor din România și al conținutului oferit publicului larg este mare. La data redactării acestui material erau disponibili 78 de parteneri. Puteți vizita, printre alte:
- Asociația Folclor fără frontiere
- Complexul Național Muzeeal Moldova
- Complezul Național Muzeal Astra
- Muzeul Nazțional Brukenthal
- Fundația Adept Transilvania
- Muzeul Național Peleș