7 C
București
joi, februarie 29, 2024

De ce telefonul tău este lent pe Internet

Ar trebui să le citești

Nu puține sunt cauzele care pot determina senzația că deții un telefon care rulează lent pe Internet. Dacă te confrunți cu această problemă, îți recomandăm să citești acest material și să găsești o rezolvare a soluției. Încearcă să le iei prin eliminare

Probleme care țin de router

Distanța de la router la telefon joacă un rol important pentru un semnal optim. Dacă distanța este mare, dacă semnalul este forțat să treacă prin mai mulți pereți ori dispozitivul este amplasat prea sus ori prea jos, să nu te aștepți ca viteza Internetului să fie constantă ori mare.

Pretenții să nu ai de la un router prea vechi, luat la ofertă, lovit, prăfuit sau cu softul neactualizat de ani de zile. Dacă în zona ta curentul fluctuează, cât crezi că va rezista dispozitivul.

Ai verificat cablurile? Este suficient să nu fie bine conectate ca viața ta să vireze spre deznădejde și suferință. Și dacă tot suntem la acest capitol, nu ar strica să îi mai dai și un restart din când în când.

Și anumite setări care pot limita banda de Internet pot fi vinovate pentru scăderea vitezei. Verifică și câți clienți activi se folosesc de ruter, Să nu ai surpriza să constați că întreb blocul îți fură net. Să nu uităm, dacă nu ai pus o parolă la router sau la wifi, ar cam fi timpul.

Probleme care țin de telefon

Dacă telefonul tău l-a prins pe Burebista, ai găsit răspunsul la întrebarea din titlul. Bine, poate fi cumpărat și ieri, dar dacă a costat suspect de puțin, nu te aștepta la performanțe din partea dispozitivului.

Un telefon cu softul neactualizat, sau uzat de lovituri, încingere de atâtea jocuri, scăpat și chinuit, poate da semne de îmbătrânire precoce. În astfel de situații, odată cu uzarea pieselor, se duce și viteza Internetului.

Ai antivirus? Dacă nu obișnuiești să îți protejezi dispozitivul cu un soft de securitate, poate, măcar de câteva ori pe lună, ar fi cazul să îi instalezi un antivirus și să îl lași să-și facă treaba.

Nu ar strica să verifici setările, poate ai pus vreo limitare de trafic.

Probleme care țin de rețea

Un semnal prost din partea rețelei de telefonie mobilă este, de cele mai multe ori, cauza multor neajunsuri. Cu cât mai mulți clienți, cu atât mai slabă e viteza la internet.

Probleme care țin de tine

Poate este doar o senzație că telefonul rulează lent pe Internet. Ți-ai pus problema asta?

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole