miercuri, august 5, 2020

De ce telefonul tău este lent pe Internet

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Nu puține sunt cauzele care pot determina senzația că deții un telefon care rulează lent pe Internet. Dacă te confrunți cu această problemă, îți recomandăm să citești acest material și să găsești o rezolvare a soluției. Încearcă să le iei prin eliminare

Probleme care țin de router

Distanța de la router la telefon joacă un rol important pentru un semnal optim. Dacă distanța este mare, dacă semnalul este forțat să treacă prin mai mulți pereți ori dispozitivul este amplasat prea sus ori prea jos, să nu te aștepți ca viteza Internetului să fie constantă ori mare.

Pretenții să nu ai de la un router prea vechi, luat la ofertă, lovit, prăfuit sau cu softul neactualizat de ani de zile. Dacă în zona ta curentul fluctuează, cât crezi că va rezista dispozitivul.

Ai verificat cablurile? Este suficient să nu fie bine conectate ca viața ta să vireze spre deznădejde și suferință. Și dacă tot suntem la acest capitol, nu ar strica să îi mai dai și un restart din când în când.

Și anumite setări care pot limita banda de Internet pot fi vinovate pentru scăderea vitezei. Verifică și câți clienți activi se folosesc de ruter, Să nu ai surpriza să constați că întreb blocul îți fură net. Să nu uităm, dacă nu ai pus o parolă la router sau la wifi, ar cam fi timpul.

Probleme care țin de telefon

Dacă telefonul tău l-a prins pe Burebista, ai găsit răspunsul la întrebarea din titlul. Bine, poate fi cumpărat și ieri, dar dacă a costat suspect de puțin, nu te aștepta la performanțe din partea dispozitivului.

Un telefon cu softul neactualizat, sau uzat de lovituri, încingere de atâtea jocuri, scăpat și chinuit, poate da semne de îmbătrânire precoce. În astfel de situații, odată cu uzarea pieselor, se duce și viteza Internetului.

Ai antivirus? Dacă nu obișnuiești să îți protejezi dispozitivul cu un soft de securitate, poate, măcar de câteva ori pe lună, ar fi cazul să îi instalezi un antivirus și să îl lași să-și facă treaba.

Nu ar strica să verifici setările, poate ai pus vreo limitare de trafic.

Probleme care țin de rețea

Un semnal prost din partea rețelei de telefonie mobilă este, de cele mai multe ori, cauza multor neajunsuri. Cu cât mai mulți clienți, cu atât mai slabă e viteza la internet.

Probleme care țin de tine

Poate este doar o senzație că telefonul rulează lent pe Internet. Ți-ai pus problema asta?

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Ubuntu 20.04, pentru profesori și elevi

Pentru profesori și elevi Ubuntu 20.04 este un sistem de operare pentru computere excelent pentru profesori și elevi. Gratuit,...
2,453FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
36 Shares
Copy link
Powered by Social Snap