19.3 C
București
miercuri, septembrie 27, 2023

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

Ar trebui să le citești

Bibliotecă digitală

O bibliotecă digitală cu peste 7600 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII și sunt realizate de cadrele didactice din Republica Moldova. În viitorul apropiat, conform site-ului proiectului, se speră că se va ajunge la peste 4500 de lecții.

Accesează biblioteca aici

Educatieonline.md este o bibliotecă digitală, care conține în primă fază, aproximativ 2.500 de lecții video pentru elevii claselor I-XII, la toate disciplinele, inclusiv profil real / profil umanistic (pentru nivelul de învățământ general). În faza doi a proiectului, pe educatieonline.md numărul total de lecții video va ajunge la circa 4.500.

educatieonline.md

Despre proiect

Proiectul este o inițiativă a Primăriei Municipiului Chișinău, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, creat cu suportul Fundației Soros-Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Emisiunea EduTolk, Crunchyroll, Asociația Națională a companiilor din domeniul TIC și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

educatieonline.md

La noi

Proiectul românilor de dincolo de Prut s-a materializat în mai puțin de o lună de zile. În România, MEC și-a propus realizarea unui proiect similar. Din păcate, în acest moment nu există informații privind stadiul dezvoltării proiectului, lucrurile părând că se mișcă suficient de greu.

Totuși

Cadrele didactice care vor să scape de stresul realizării de materiale educaționale au la dispoziție aceste resurse (link) puse la dispoziție de MEC. În plus, site-ul pentruprieteni.com vă pune la dispoziție numeroase materiale educaționale dedicate profesorilor și elevilor.

Accesează biblioteca digitală

Accesează aici

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Schimbări binevenite pentru utilizatorii Linux

Ar cam fi timpul unor schimbări. Din punctul de vedere al unui utilizator obișnuit de Linux, neinteresat prea tare de cea ce se petrece „sub capotă”,
- Advertisement -

Cele mai noi articole