31.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Top 5 distribuții Linux în 2020

Ar trebui să le citești

Top 5 distribuții Linux

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux. A fost un an în care am testat enorm iar unii dintre voi o să aveți surprize la citirea acestui material. Totuși, ceea ce o să citiți mai jos reprezintă opinia pentruprieteni.com.

1. Ubuntu 20.04 LTS

Noul LTS al celor de la Canonial a făcut o surpriză plăcută anul acesta. Este funcțional și productiv, și asta cam spune totul. După părerea echipei pentruprieteni.com, Ubuntu 20.04 este cea mai bună versiune a acestei distribuții de până acum, câteva argumente poți citi aici.

pentruprieteni.com, Linux Pentru Prieteni, 2020, Ubuntu 20.04 LTS
pentruprieteni.com, Linux Pentru Prieteni, 2020, Ubuntu 20.04 LTS

1. openSUSE Tumbleweed

Pentru mulți dintre voi, această alegere ar putea activa anumite emoții. Dacă vrei Gnome 3, un sistem de operare de timp rolling release, rapiditate și cam tot ce este nou, openSUSE Tumbleweed este cea mai bună alegere. O explicație pentru alegerea noastră ați putea găsi aici.

1. Linux Mint 20

În sondajele publicate pe grupul Linux Pentru Prieteni, Mint urcă mereu pe locul I. Între noi fie vorba, pare a fi cea mai utilizată distribuție Linux în spațiul românesc. Nu puține sunt motivele pentru care Linux Mint 20 își merită locul.

pentruprieteni.com, Linux Pentru Prieteni, 2020, Linux Mint 20

1. Redcore Linux Hardened 2004 „Neptune”

Cei care au testat ultima versiune de Redcore au descoperit o distribuție matură, stabilă și productivă. La butoanele Redcore se află un român care merită toată aprecierea noastră. În orice moment, Redcore ar putea deveni distribuția voastră predefinită, are tot ce îi trebuie.

1. AcademiX 2.5

AcademiX este o distribuție dezvoltată special pentru pentru sistemul educațional ajunsă la versiunea 2.5. La butoanele acestei distribuții se află o echipă de români curajoși. Cei care testează Academix 2.5 vor descoperi o distribuție solidă și productivă în orice domeniu și vor avea o experiență foarte plăcută.

Concluzie

Cele 5 distribuții Linux din cadrul acestui top se află pe locul 1. Pentru a vă convinge, încercați-le!

P.S.

Tu ai un „top 5 distribuții Linux”?

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole