34.2 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Ar trebui să le citești

pentruprieteni.com

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult. Între noi fie vorba, preferăm instalarea unui sistem de operare decât rularea acestuia de pe un stick USB sau prin intermediul unei mașini virtuale.

Și asta nu este tot

Pe PC-urile noastre puteți oricând să descoperiți cel puțin trei sisteme Linux. Au fost momente în care am avut chiar și zece Linux-uri instalate. Spre exemplu, pe laptop-ul folosit pentru a scrie acest material sunt instalate următoarele OS-uri: Ubuntu 20.04 LTS, Linux Mint 20, Solus OS 4 și openSUSE. Pe un PC un pic mai antic rulează bine mersi următoarele distribuții (nu mai știm exact versiunile): MX Linux, Linux Mint, Ubuntu 16.04, Puppy Linux, Peppermint.

În 2020

Cele mai folosite distribuții de către membrii pentruprieteni.com sunt Ubuntu și openSUSE. Spre deosebire de anii anteriori, în 2020 am mai restrâns, asta din considerente practice, distribuțiile de bază pe care le utilizăm. Până nu demult, făceam slalom printre sistemele instalate. Uneori, era destul de dificil să împarți materialele pe 5 sau 6 sisteme, mai ales când ești mai împrăștiat.

openSUSE – pentruprieteni.com

Care-i baza pentruprieteni.com?

Distribuția de bază din acest an a fost openSUSE Tumbleweed. Ne place enorm cum se simte și rulează, rapiditatea și stabilitatea de care dă dovadă, faptul că poți fi extrem de productiv, și tot timpul la zi cu ultimele noutăți folosind Tumbleweed. Pentru diversitate, folosim destul de des și Ubuntu 20.04.

Să nu vă imaginați că…

Să nu vă imaginați că relația cu openSUSE este una necomplicată. Anul acesta, doar în ultima lună, am reinstalat acest OS de 15 ori. Am testat, am stricat, am reinstalat. Ba mai mult, timp de două săptămâni nu ne-am mai vorbit deloc. Ne-a ras vreo 2 partiții iar din cauza unei actualizări eșuate nu a mai pornit și nici nu a mai vrut să mai accepte reinstalare. După o scurtă aventură cu Fedora 32, după formatări și reformatări, ne-am rostit din nou jurăminte.

Tu?

Care este distribuția ta preferată? Postează comentariul tău la acest material de pe pentruprieteni.com.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole