26.1 C
București
joi, iulie 18, 2024

Planificările școlare îți pot da bătăi de cap. Vezi unde greșești și care este soluția

Ar trebui să le citești

Planificările școlare

Planificările școlare îți pot da mari bătăi de cap. Situația se repetă în fiecare an iar problema pare a fi departe de rezolvare din cauza faptului că faci aceeași greșeală.

Ți se pare că scapi ieftin

În realizarea unei planificări școlare faci o greșeală care te costă destul de mult timp liber și energie nervoasă. Practic, descarci documentul de pe diferite site-uri de specialitate fără a încerca să îl realizezi tu. Este mai simplu să editezi un pic documentul și apoi să îl treci pe numele tău. Nimic rău până aici, în fond, cu toții suntem liberi să facem după cum ne dictează conștiința.

Probleme după probleme

Să vedem ce anume generează problemele:

  • Planificările pe care le descarci prin intermediul diferitele site-uri de Internet sunt realizate în general în diferite versiuni ale suitei pentru birou Microsoft Office. Există probleme de compatibilitate între un office de acum 10 ani și versiunile mai din prezent. Fără efort, când vei deschide documentul într-o versiune diferită a aplicație, documentul va fi dat peste cap;
  • Cele mai multe cadre didactice au probleme în a utiliza corect Microsoft Office. Recurgerea la fel și fel de artificii în cazul tabelelor și a imaginilor, inserarea de rânduri sau spații goale, toate acestea sunt strategii foarte des întâlnite. Dacă ai preluat un astfel de document cu probleme, modificările pe care i le vei aduce tu vor înrăutății totul.
  • În plus, mulți au preferat să preia text cu tot cu formatare existentă în document office sau .pdf. Unde mai pui că documentele finale mai sunt salvate și în formate diferite (.docs, .doc, .odt, .pdf). Când vei lipi textele în noul document vei prelua și formatarea acestora.

Încercările de a repara problemele care apar vor duce în cele mai multe cazuri la alterarea puternică a formatării. Economia de timp pe care ai prevăzută se va transforma într-o sublimă pierdere de vreme de reparat ceea ce a stricat altul sau tu.

Soluția

Soluția constă în realizare, pe cât se poate, de la zero a acestor planificări școlare. Durează mai mult dar ești sigur că munca ta va fi încununată de succes. Dacă vei importa text, asigură-te că îi dai lipire fără a păstra formatarea din documentul din care îl copii.

LibreOffice îți poate fi de mare ajutor în acest proces de realizare a planificărilor școlare. Este gratuit și complet. Aceasta este alternativa cea mai bună la Microsoft Office.

Un pic de atenție

Nu uita să distribui acest material și să accesezi toate articolele realizate de pentruprieteni.com pentru profesori, elevi și studenți.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole