12 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Sătul de prețuri piperate? Fii deschis, aici ai o soluție

Ar trebui să le citești

Prețuri piperate

Prețuri piperate, lipsa ofertei și costuri de transport, prin asta se remarcă magazinele românești. Toate acestea te cam țin departe de investiții. Salariile românilor sunt de câteva ori mai mici comparativ cu cei care locuiesc în Europa Centrală și de vest. Cu toate acestea, prețurile produselor, de cele mai multe ori, sunt mai mari ca în Vest. Chiar dacă UE nu recunoaște, multe dintre produse sunt făcute special pentru Est, adică au calitate cu mult inferioară.

Adaosul urcă prețul

O privire aruncată prin magazinele patriei îți arată produse de diferite mărci, cam toate fabricate în China, excesiv de scumpe. Importatorii urcă în nesimțire prețul printr-un adaos comercial excesiv. Ce să mai zici, eternul vis de a te îmbogăți ușor și peste noapte …

Soluția

Ce poți să faci? Ținând cont că aproape toate produsele sunt făcute în China, oare nu ar fi mai simplu să cumperi direct de acolo? Le vei achiziționa mult mai ieftin, asta deoarece sari peste intermediarii care umflă nepermis prețurile.

Experiența noastră

Am comandat diferite produse din China (best.aliexpress.com, www.alibaba.com, etc), nu neapărat de o valoare mare. Cei mai mulți vânzători oferă transportul gratuit, fapt care este mai mult decât mulțumitor. Au ajuns destul de repede, media este de câteva săptămâni. Toate produsele cumpărate sunt perfect funcționale și nu am fost nevoiți să returnăm nimic. Echivalentele acestora din România sunt cu mult mai scumpe și prost realizate. Chiar dacă am plătit cu cardul, nu au fost probleme de niciun fel. Coletele au ajuns la poștă, nici aici nu au fost probleme.

Trebuie să reții

  • Nu vei plăti TVA la produsele sub 10 euro. Tot ce este sub 150 de euro se taxează cu TVA de 20 sau de 9 %, depinde de produs.
  • În momentul în care alegi un produs ar trebui să ții cont și de comentarii și de rating. Multe dintre comentarii conțin și fotografii de pe urma cărora îți poți face o impresie mai bună.
  • Filtrele puse la dispoziție de magazinele online sunt de un real folos în a face cea mai bună alegere.
  • Dacă un produs este neconform sau nefuncțional, poți oricând să îl returnezi și să îți recuperezi banii.
  • marile magazine au și aplicații pentru telefoanele inteligente.
  • fii atent la condițiile de garanție ale produselor
- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole