joi, iulie 9, 2020

7 modalități prin care computerul te îmbolnăvește

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Computerul te îmbolnăvește

Da, atunci când nu este cu măsură, computerul te îmbolnăvește. E nevoie de un pic de abuz sau ignoranță și dai rapid sănătatea pe boală. Te invităm să citești cu atenție și să distribui acest material.

Bacteriile existente pe mouse și tastatură

Recunoașteți! Cât de des curățați și dezinfectați tastatura și mousul? De câte ori ați mâncat și folosit PC-ul fără să va ștergeți pe mâini? De prea multe ori.

Studiile arată că tastatura și mousul pot fi locul ideal al microbilor. Practic, acestea dispun de tot felul de striații, denivelări, cute și praguri extrem de greu de curățat. În aceste zone se adună tot felul de mici organisme care ne pot îmbolnăvi. Curățarea poate fi dificilă și frustrantă, fapt care îi determină pe mulți să amâne acest proces.

Ochii pot fi afectați de statul prea mult în fața monitorului

Lumina prea intensă, culorile prea aprinse, statul prea mult, cu orele, în fața monitorului, toate acestea ne pot crea probleme de vedere, concentrare sau de somn. Ar fi indicat să activați un filtru odată cu lăsarea serii și să nu petreceți prea mult timp în fața monitorului. De la teorie la practică este clae lungă…

Stresul

Stresul cauzat de nefuncționarea mulțumitoare, corectă și rapidă a computerului, sistemului de operare, imprimantei, mousului etc. poate fi destul de intens. În timp, aceste nemulțumiri se tot adună și se îmbină cu alte probleme. Din acest motiv, îți recomandăm să nu te zgârcești și să îți creezi condiții decente de lucru și productivitate. Dacă PC-ul este prea vechi și își dă suflul, cumpără unul nou. Dacă imprimanta face fițe, încearcă să o repari, dacă Windows-ul îți face figuri, treci pe Linux.

Fă mișcare

Statul prea mult în aceeși poziție este periculos. Întreg corpul suferă, nu doar muschii, vasele de sânge, oasele si articulatiile. Puteți trece prin tot felul de stări fizice și pshice, sunt șanse să se adune tot felul de toxine. Ideal ar fi să aveți pauze cât mai dese în care să faceți mișcare câteva minute bune.

Gras sau slab?

Computerul te îngrașă sau te face să uiți să mai mănânci ori să te hidratezi. Când suntem concentrați, avem tendința, după caz, de a consuma fel și fel de alimente în exces. Binențeles, șirul caloriilor va fi pierdut. De cealaltă parte, nu puțini sunt cei care uită să mai mânânce sau să se hidrateze.

Dependența de calculator

Chiar dacă pare de domeniul poveștilor, există numeroase persoane care au căpătat dependență de calculator. La fel de gravă precum dependența de telefonul inteligent, dependența de PC poate fi tratată.

Mai rar

Cablurile desizolate pot provoca pagube casei sau corpului tău. Astfel de situații sunt destul de rare, asta nu înseamnă că nu au loc.

MAI MULTE ARTICOLE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

UTIL

O aplicație gratuită poate revoluționa orele oricărui profesor

Pentru orice profesor Cum ar arăta o oră de curs în care un profesor, folosindu-se de laptop, proiector, precum și de o aplicație gratuită, despre...
2,452FaniÎmi place
340CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.
145 Shares
Copy link
Powered by Social Snap