6.2 C
München
miercuri, aprilie 1, 2020

7 modalități prin care computerul te îmbolnăvește

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cele mai bune motoare de căutare educaționale. Studii, cărți și resurse de calitate pentru profesori, elevi și studenți

Motoare de căutare educaționale Îți oferim o listă argumentată cu motoare de căutare educaționale care îți pot fi utile...

Computerul te îmbolnăvește

Da, atunci când nu este cu măsură, computerul te îmbolnăvește. E nevoie de un pic de abuz sau ignoranță și dai rapid sănătatea pe boală. Te invităm să citești cu atenție și să distribui acest material.

Bacteriile existente pe mouse și tastatură

Recunoașteți! Cât de des curățați și dezinfectați tastatura și mousul? De câte ori ați mâncat și folosit PC-ul fără să va ștergeți pe mâini? De prea multe ori.

Studiile arată că tastatura și mousul pot fi locul ideal al microbilor. Practic, acestea dispun de tot felul de striații, denivelări, cute și praguri extrem de greu de curățat. În aceste zone se adună tot felul de mici organisme care ne pot îmbolnăvi. Curățarea poate fi dificilă și frustrantă, fapt care îi determină pe mulți să amâne acest proces.

Ochii pot fi afectați de statul prea mult în fața monitorului

Lumina prea intensă, culorile prea aprinse, statul prea mult, cu orele, în fața monitorului, toate acestea ne pot crea probleme de vedere, concentrare sau de somn. Ar fi indicat să activați un filtru odată cu lăsarea serii și să nu petreceți prea mult timp în fața monitorului. De la teorie la practică este clae lungă…

Stresul

Stresul cauzat de nefuncționarea mulțumitoare, corectă și rapidă a computerului, sistemului de operare, imprimantei, mousului etc. poate fi destul de intens. În timp, aceste nemulțumiri se tot adună și se îmbină cu alte probleme. Din acest motiv, îți recomandăm să nu te zgârcești și să îți creezi condiții decente de lucru și productivitate. Dacă PC-ul este prea vechi și își dă suflul, cumpără unul nou. Dacă imprimanta face fițe, încearcă să o repari, dacă Windows-ul îți face figuri, treci pe Linux.

Fă mișcare

Statul prea mult în aceeși poziție este periculos. Întreg corpul suferă, nu doar muschii, vasele de sânge, oasele si articulatiile. Puteți trece prin tot felul de stări fizice și pshice, sunt șanse să se adune tot felul de toxine. Ideal ar fi să aveți pauze cât mai dese în care să faceți mișcare câteva minute bune.

Gras sau slab?

Computerul te îngrașă sau te face să uiți să mai mănânci ori să te hidratezi. Când suntem concentrați, avem tendința, după caz, de a consuma fel și fel de alimente în exces. Binențeles, șirul caloriilor va fi pierdut. De cealaltă parte, nu puțini sunt cei care uită să mai mânânce sau să se hidrateze.

Dependența de calculator

Chiar dacă pare de domeniul poveștilor, există numeroase persoane care au căpătat dependență de calculator. La fel de gravă precum dependența de telefonul inteligent, dependența de PC poate fi tratată.

Mai rar

Cablurile desizolate pot provoca pagube casei sau corpului tău. Astfel de situații sunt destul de rare, asta nu înseamnă că nu au loc.

More articles

Unde se află Linux la final de 2019

2019 s-a dorit a fi anul Linux. Cel puțin pe desktop, 2019 nu a adus schimbări importante. În schimb, sisteme de operare Linux se află instalate pe cele mai importante 500 de supercomputere ale prezentului.

AM DORI SĂ FII IMPLICAT

Ți-a plăcut materialul? îți sugerăm să îl distribui pe rețelele de socializare, sparge cenzura. Mulțumim.

2,412FaniÎmi place
330CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Cum să urmărești răspândirea coronavirus COVID-19

Coronavirus COVID-19 Deceniul doi al secolului XX pare a intra în istorie cu eticheta de coronavirus COVID-19. Trăim,...

Câteva informații despre viitorul Linux Mint 20

Linux Mint 20 va fi următoare versiune a celebrei și intens utilizatei distribuții GNU/Linux.

Câteva distribuții Linux de testat pe perioada carantinei

Da, știm. În prezent, sunt sute de distribuții Linux, care mai de care mai interesante și enigmatice.

Aplicații gratuite* pe care profesorii, elevii și studenții le pot folosi în timpul orelor online

Trăim vremuri în care cursurile online sunt la mare căutare. Dintr-o dată, aplicațiile care permit videoconferința au devenit o necesitate. Din păcate, sunt puține opțiunile gratuite, cele mai multe softuri impunând fel și fel de limitări.

GNOME 3.36 continuă schimbarea direcției. Îmbunătățirile sunt evidente

Asemeni Lomiri, Gnome este un mediu grafic puternic, intuitiv și interesant. Versiunea 3.36, lansată la mijlocul lunii martie, după 6 luni de dezvoltare, ne arată o schimbare a direcției.
108 Shares
Copy link
Powered by Social Snap