24.6 C
București
vineri, iulie 19, 2024

7 modalități prin care computerul te îmbolnăvește

Ar trebui să le citești

Computerul te îmbolnăvește

Da, atunci când nu este cu măsură, computerul te îmbolnăvește. E nevoie de un pic de abuz sau ignoranță și dai rapid sănătatea pe boală. Te invităm să citești cu atenție și să distribui acest material.

Bacteriile existente pe mouse și tastatură

Recunoașteți! Cât de des curățați și dezinfectați tastatura și mousul? De câte ori ați mâncat și folosit PC-ul fără să va ștergeți pe mâini? De prea multe ori.

Studiile arată că tastatura și mousul pot fi locul ideal al microbilor. Practic, acestea dispun de tot felul de striații, denivelări, cute și praguri extrem de greu de curățat. În aceste zone se adună tot felul de mici organisme care ne pot îmbolnăvi. Curățarea poate fi dificilă și frustrantă, fapt care îi determină pe mulți să amâne acest proces.

Ochii pot fi afectați de statul prea mult în fața monitorului

Lumina prea intensă, culorile prea aprinse, statul prea mult, cu orele, în fața monitorului, toate acestea ne pot crea probleme de vedere, concentrare sau de somn. Ar fi indicat să activați un filtru odată cu lăsarea serii și să nu petreceți prea mult timp în fața monitorului. De la teorie la practică este clae lungă…

Stresul

Stresul cauzat de nefuncționarea mulțumitoare, corectă și rapidă a computerului, sistemului de operare, imprimantei, mousului etc. poate fi destul de intens. În timp, aceste nemulțumiri se tot adună și se îmbină cu alte probleme. Din acest motiv, îți recomandăm să nu te zgârcești și să îți creezi condiții decente de lucru și productivitate. Dacă PC-ul este prea vechi și își dă suflul, cumpără unul nou. Dacă imprimanta face fițe, încearcă să o repari, dacă Windows-ul îți face figuri, treci pe Linux.

Fă mișcare

Statul prea mult în aceeși poziție este periculos. Întreg corpul suferă, nu doar muschii, vasele de sânge, oasele si articulatiile. Puteți trece prin tot felul de stări fizice și pshice, sunt șanse să se adune tot felul de toxine. Ideal ar fi să aveți pauze cât mai dese în care să faceți mișcare câteva minute bune.

Gras sau slab?

Computerul te îngrașă sau te face să uiți să mai mănânci ori să te hidratezi. Când suntem concentrați, avem tendința, după caz, de a consuma fel și fel de alimente în exces. Binențeles, șirul caloriilor va fi pierdut. De cealaltă parte, nu puțini sunt cei care uită să mai mânânce sau să se hidrateze.

Dependența de calculator

Chiar dacă pare de domeniul poveștilor, există numeroase persoane care au căpătat dependență de calculator. La fel de gravă precum dependența de telefonul inteligent, dependența de PC poate fi tratată.

Mai rar

Cablurile desizolate pot provoca pagube casei sau corpului tău. Astfel de situații sunt destul de rare, asta nu înseamnă că nu au loc.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole