9.5 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Super aplicații gratuite pentru învățarea rapidă a limbilor străine

Ar trebui să le citești

Învățare

Aplicațiile despre care o să citiți în cele ce urmează sunt extrem de utile pentru învățarea limbilor străine. Situația este valabilă în cazul elevilor și studenților, cât și în cazul adulților. Softurile pot fi folosite cu succes și în sistemul de învățământ. Profesorii care predau limbile străine vor avea un ajutor de invidiat în îndeplinirea scopului propus.

Duolingo

Una dintre cele mai apreciate și utilizate aplicații pentru învățarea a numeroase limbi străine este Duolingo. Softul este gratuit, disponibil pe orice sistem de operare – Linux Windows macOS – prin intermediul browserului web, dar și ca aplicație de sine stătătoare pentru terminalele mobile ori tablete. Dacă rulezi Android, iOS ori Windows, poți utiliza fără probleme acest soft.

Google translate

Practic, prin intermediul Google Translate învățarea unei limbi străine este cu mult ușurată. În primul rând, este clar că nu o să mai ai nevoie de dicționare. Deși nu este perfect, Google Translate oferă rezultate remarcabile când este vorba de traducerea unor propoziții/fraze. Funcția care îți oferă posibilitatea de a auzi cum se pronunță un cuvânt într-o limbă străina este la fel de utilă și importantă.

Memrise

O altă aplicație care face minuni, mai ales în reținerea unor cuvinte nou, este Memrise. Aceasta este disponibilă pe Andoid și iOS. Lecțiile sunt amuzate, interesante și plăcute. Cei drept, dezvoltatorii au fost extrem de creativi.

Lingua.ly

Aplicația este extrem de utilă în învățarea limbii engleze. Lingua.ly este și gratuită, solftul putând fi instalat pe terminalele mobile și pe tablete, fapt care vă permite să folosiți și timpul mort al călătoriilor pentru a învăța.

Announcify

Announcify este disponibil ca aplicație pentru mobil dar și pentru Chrome Web Store. Announcify este capabil să citească extrem de bine și “cu voce tare” articole în diferite limbi. Dacă ești obosit sau ai nevoie de un îndrumar de pronunție, această aplicație este mai mult decât utilă. Ca alternative, puteți încerc și Balabolka, Chrome Speak sau Dspeech.

Learn Speak English

Learn Speak English te poate ajuta eficient atunci când ai probleme de pronunție a unor sunete. Softul este gratuit chiar dacă este dezvoltat de Microsoft.

Quizlet

Pri intermediul Quizlet poți progresa rapid la capitolul vocabular.

P.S.

Nu uita să distribui acest material și să accesezi toate articolele realizate de pentruprieteni.com pentru profesori, elevi și studenți.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole