duminică, iulie 12, 2020

Super aplicații gratuite pentru învățarea rapidă a limbilor străine

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Învățare

Aplicațiile despre care o să citiți în cele ce urmează sunt extrem de utile pentru învățarea limbilor străine. Situația este valabilă în cazul elevilor și studenților, cât și în cazul adulților. Softurile pot fi folosite cu succes și în sistemul de învățământ. Profesorii care predau limbile străine vor avea un ajutor de invidiat în îndeplinirea scopului propus.

Duolingo

Una dintre cele mai apreciate și utilizate aplicații pentru învățarea a numeroase limbi străine este Duolingo. Softul este gratuit, disponibil pe orice sistem de operare – Linux Windows macOS – prin intermediul browserului web, dar și ca aplicație de sine stătătoare pentru terminalele mobile ori tablete. Dacă rulezi Android, iOS ori Windows, poți utiliza fără probleme acest soft.

Google translate

Practic, prin intermediul Google Translate învățarea unei limbi străine este cu mult ușurată. În primul rând, este clar că nu o să mai ai nevoie de dicționare. Deși nu este perfect, Google Translate oferă rezultate remarcabile când este vorba de traducerea unor propoziții/fraze. Funcția care îți oferă posibilitatea de a auzi cum se pronunță un cuvânt într-o limbă străina este la fel de utilă și importantă.

Memrise

O altă aplicație care face minuni, mai ales în reținerea unor cuvinte nou, este Memrise. Aceasta este disponibilă pe Andoid și iOS. Lecțiile sunt amuzate, interesante și plăcute. Cei drept, dezvoltatorii au fost extrem de creativi.

Lingua.ly

Aplicația este extrem de utilă în învățarea limbii engleze. Lingua.ly este și gratuită, solftul putând fi instalat pe terminalele mobile și pe tablete, fapt care vă permite să folosiți și timpul mort al călătoriilor pentru a învăța.

Announcify

Announcify este disponibil ca aplicație pentru mobil dar și pentru Chrome Web Store. Announcify este capabil să citească extrem de bine și “cu voce tare” articole în diferite limbi. Dacă ești obosit sau ai nevoie de un îndrumar de pronunție, această aplicație este mai mult decât utilă. Ca alternative, puteți încerc și Balabolka, Chrome Speak sau Dspeech.

Learn Speak English

Learn Speak English te poate ajuta eficient atunci când ai probleme de pronunție a unor sunete. Softul este gratuit chiar dacă este dezvoltat de Microsoft.

Quizlet

Pri intermediul Quizlet poți progresa rapid la capitolul vocabular.

P.S.

Nu uita să distribui acest material și să accesezi toate articolele realizate de pentruprieteni.com pentru profesori, elevi și studenți.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Cum să nu iei țeapă când cumperi o imprimantă

Imprimată Pentru anumite categorii socio-profesionale, o imprimantă nu este un moft, ci o necesitate. În această situație îi...
2,453FaniÎmi place
341CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mobian, un nou sistem de operare pentru smartphone

Mobian este un nou sistem de operare open source pentru smartphone. Acesta se dorește a fi o alternativă la cunoscutul Android, alături de PureOS sau Ubuntu Touch.

Video – LinuxFX, o distribuție Linux ușor de confundat cu Windows 10

LinuxFX este o distribuție Linux care a copiat extrem de bine modul în care arată Windows 10. Dacă nu ești cunoscător, nici nu zici că ai de-a face cu Linux sub capotă.

Ce poți face pentru a nu mai fi spionat online?

Consideri că ești spionat? Când vorbim despre securitate și intimitate în mediul online, despre siguranța datelor personale, nu trebuie să facem, sub nicio formă, compromisuri.

Cum să îți protejezi contul Facebook. 16 reguli de aur

Cum să îți protejezi contul Facebook? Nu este deloc greu să îți protejezi contul Facebook. Ai nevoie de un...

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,
2.2K Shares
Copy link
Powered by Social Snap