duminică, august 9, 2020

Notițe direct pe ecran? Normal că se poate

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Notițe pe ecran

De multe ori, în proiectele la care lucrăm, este necesară efectuarea unor notițe asupra elementelor de conținut afișate la un moment dat pe ecranul PC-ului. De asemenea, hârtia și ustensilele de scris sunt cam mereu greu de găsit când ai de notat ceva rapid. Iar dacă ești în fața PC-ului, ți-ai dori să poți face asta direct pe ecran, fără să mai trebuiască să deschizi alte aplicații concepute pentru așa ceva.

Normal că se poate

Iți vorbim în cele ce urmează despre o posibilitate de a lua acele notițe rapide și chiar de a desena direct pe ecranul computerului atunci când e urgent. Dacă ești utilizator GNOME (dacă nu ești, poate asta te va tenta să-l încerci), o extensie a acestui mediu grafic îți permite lucrurile despre care tocmai vorbim.

Draw On Your Screen

Da, exact așa se numește această extensie pentru GNOME. Aceasta îți oferă o modalitate simplă și directă de a indica, evidenția, încercui, adnota sau de a atrage atenția asupra unui element de pe ecran. Și nu sunt multe asemenea aplicații disponibile pentru Linux, și cu atât mai puțin la fel de ușor de folosit.

Mult mai eficient

Această extensie face mult mai eficient procesul de adnotarea conținutului afișat pe ecran. În mod normal, asta necesită efectuarea unei capturi de ecran apoi editarea sa într-un editor de imagini precum Gimp, apoi salvarea sa. Draw On Your Screen elimină toți acești pași intermediari. Puri și simplu faci adnotările necesare apoi efectuezi captura de ecran.

Instrumente disponibile

Draw On Your Screen îți oferă mai multe instrumente cu ajutorul cărora poți adăuga diverse elemente grafice peste conținutul afișat pe ecran:

  • forme geometrice (dreptunghi, cerc etc.)
  • linii (poți selecta grosimea lor)
  • desen cu mâna liberă
  • text (orice font, dimensiune etc.)
  • posibilitatea de a selecta culorile
  • undo/redo

Cerințe

Pentru a putea folosi extensia Draw On Your Screen este necesar să ai instalat GNOME Shell, versiunea 3.26 sau mai recentă. Dacă ești utilizator Ubuntu 18.04 LTS, atunci nu ar trebui să fie probleme.

Instalare

Presupunând că totul este în regulă, nu trebuie decât să accesezi linkul de mai jos pentru a instala Draw On Your Screen.

Instalează Draw On Your Screen

Vezi aici cum se instalează extensiile GNOME Shell

Odată extensia instalată și activată în GNOME Shell, îi vei putea afișa ustensilele folosind combinația de taste “Super(Win)+Alt+D”. După ce efectuezi adnotările necesare sau pur și simplu desenezi sau scrii ce îți dorești, salvezi totul într-o captură de ecran. De asemenea, se poate face export în fișier SVG.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Cum adăugăm un live bookmark pe Firefox

O modalitate cât se poate de lejeră de a fi la curent cu articolele cele mai recente de pe site-urile preferate este utilizarea live bookmark-urilor pe Firefox.
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
47 Shares
Copy link
Powered by Social Snap