miercuri, mai 12, 2021

Notițe direct pe ecran? Normal că se poate

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Notițe pe ecran

De multe ori, în proiectele la care lucrăm, este necesară efectuarea unor notițe asupra elementelor de conținut afișate la un moment dat pe ecranul PC-ului. De asemenea, hârtia și ustensilele de scris sunt cam mereu greu de găsit când ai de notat ceva rapid. Iar dacă ești în fața PC-ului, ți-ai dori să poți face asta direct pe ecran, fără să mai trebuiască să deschizi alte aplicații concepute pentru așa ceva.

Normal că se poate

Iți vorbim în cele ce urmează despre o posibilitate de a lua acele notițe rapide și chiar de a desena direct pe ecranul computerului atunci când e urgent. Dacă ești utilizator GNOME (dacă nu ești, poate asta te va tenta să-l încerci), o extensie a acestui mediu grafic îți permite lucrurile despre care tocmai vorbim.

Draw On Your Screen

Da, exact așa se numește această extensie pentru GNOME. Aceasta îți oferă o modalitate simplă și directă de a indica, evidenția, încercui, adnota sau de a atrage atenția asupra unui element de pe ecran. Și nu sunt multe asemenea aplicații disponibile pentru Linux, și cu atât mai puțin la fel de ușor de folosit.

Mult mai eficient

Această extensie face mult mai eficient procesul de adnotarea conținutului afișat pe ecran. În mod normal, asta necesită efectuarea unei capturi de ecran apoi editarea sa într-un editor de imagini precum Gimp, apoi salvarea sa. Draw On Your Screen elimină toți acești pași intermediari. Puri și simplu faci adnotările necesare apoi efectuezi captura de ecran.

Instrumente disponibile

Draw On Your Screen îți oferă mai multe instrumente cu ajutorul cărora poți adăuga diverse elemente grafice peste conținutul afișat pe ecran:

  • forme geometrice (dreptunghi, cerc etc.)
  • linii (poți selecta grosimea lor)
  • desen cu mâna liberă
  • text (orice font, dimensiune etc.)
  • posibilitatea de a selecta culorile
  • undo/redo

Cerințe

Pentru a putea folosi extensia Draw On Your Screen este necesar să ai instalat GNOME Shell, versiunea 3.26 sau mai recentă. Dacă ești utilizator Ubuntu 18.04 LTS, atunci nu ar trebui să fie probleme.

Instalare

Presupunând că totul este în regulă, nu trebuie decât să accesezi linkul de mai jos pentru a instala Draw On Your Screen.

Instalează Draw On Your Screen

Vezi aici cum se instalează extensiile GNOME Shell

Odată extensia instalată și activată în GNOME Shell, îi vei putea afișa ustensilele folosind combinația de taste “Super(Win)+Alt+D”. După ce efectuezi adnotările necesare sau pur și simplu desenezi sau scrii ce îți dorești, salvezi totul într-o captură de ecran. De asemenea, se poate face export în fișier SVG.

- Advertisement -

MAI MULTE ARTICOLE

pentruprieteni.com în 2020. Răspunsul la câteva întrebări, o mulțumire și o surpriză

pentruprieteni.com 2020 a fost un an complicat pentru site-ul pentruprieteni.com , asta este cert. Efectele pandemiei s-au văzut și în lumea open source, cât și...

UTIL

Cum poți cumpăra un laptop sau PC cu câteva sute de lei mai ieftin

Puțini dintre cei care doresc să își cumpere un laptop sau PC nou conștientizează că au posibilitatea de a face o economie de cel puțin 500 de lei.
2,456FaniÎmi place
520CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

ARTICOLE RECENTE

64 Shares
Copy link
Powered by Social Snap