19.5 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

Verifică online dacă ești asigurat în sistemul de sănătate (CNAS)

Ar trebui să le citești

Asigurat

Calitatea de asigurat în sistemul național de sănătate îți oferă accesul la un pachet de bază de servicii medicale oferite de stat. Această calitate se pierde, potrivit legii, în trei luni de la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu. Există, desigur, excepții de la regulă.

Verifică

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) oferă posibilitatea tuturor celor interesați de a verifica dacă sunt asigurați în sistemul național. Practic, oricine plătește contribuția la sănătate ar trebui să figureze ca asigurat în sistem. Ei bine, din varii motive, acest lucru nu este valabil de fiecare dată. Situații neplăcute pot apărea când angajatorul nu virează sumele oprite, când o persoană își schimbă angajatorul sau trece printr-o perioadă de inactivitate etc.

Fă-ți temele

De ce este bine să îți verifici calitatea de asigurat? Simplu, pentru a nu fi luat prin surprindere, pentru a nu te trezi că trebuie să plătești servicii medicale, pentru a nu face jocul unora care profită de încrederea ta, etc. Niciodată nu se știe ce surprize medicale îți oferă viața, motiv pentru care trebuie să fii pregătit. În plus, ai și timpul necesar de a remedia orice neregulă.

Cum procedezi?

Aplicația care îți permite să îți verifici statutul de asigurat este disponibilă aici, pe site-ul CNAS. Aceasta poate fi accesată prin intermediul unui browser web (Chrome, Opera, Firefox etc. ), indiferent de sistemul de operare folosit: Linux (Ubuntu, Linux Mint, openSUSE etc.), Android, Windows, macOS sau iOS.

Odată ce ați accesat pagina aplicației va trebui să introduci CNP-ul personal și un număr de verificare unic pe care aplicația îl va afișa. Deci, totul este extrem de simplu.

Excepții

Potrivit Codului fiscal, copiii și tinerii care își continuă studiile, gravidele, pensionarii, cei condamnați sau arestați sunt principalele categorii de beneficiari ai asigurării automate la sănătate.

Verifică aici

Accesează aici aplicația CNAS

P.S.

În cazul în care site-ul CNAS este picat, tot ce trebuie să faceți este să reveniți în câteva ore. Nu renunțați.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole