8.7 C
București
joi, aprilie 18, 2024

Atenție! Cum să afli ce site-uri și aplicații te-au spionat pentru Facebook

Ar trebui să le citești

Facebook

Facebook cunoaște extrem de multe informații despre utilizatorii săi. În realizarea unui profil detaliat al fiecărui utilizator, Facebook strânge informații, în principal, din comportamentul pe care acesta îl are pe rețeaua de socializare. Pe lângă asta, rețeaua primește informații despre tine și de la multe din site-urile pe care le accesezi zi de zi sau de la aplicațiile pe care le-ai instalat pe telefonul mobil, tabeltă sau PC.

Atunci când vizitezi un site web sau foloseşti o aplicaţie, aceste afaceri sau organizaţii ne pot transmite informaţii despre activitatea ta folosind instrumentele noastre de afaceri. Folosim aceste activităţi pentru a personaliza experienţa ta de utilizare, de exemplu pentru a-ţi afişa reclame relevante. Le solicităm afacerilor şi organizaţiilor să-i anunţe pe utilizatori înainte de a folosi instrumentele noastre de afaceri.

Activitatea ta din afara

Conform rețelei de socializare:

Activitatea din afara Facebook conţine informaţii pe care afacerile şi organizaţiile ni le transmit despre interacţiunile tale cu acestea, precum o vizită în aplicaţia sau pe site-ul lor web. Printre interacţiuni se numără vizitarea site-ului web sau conectarea la aplicaţie cu ajutorul Facebook. Printre activităţile din afara Facebook nu se numără listele de clienţi pe care afacerile le folosesc pentru a afişa reclame relevante unui grup unic de clienţi.

Atenție!

Nu este nevoie să fii logat pentru-ca aceasta să primească informații despre tine.

Primim mai multe detalii şi activităţi decât cele care apar aici. Din motive tehnice sau de acurateţe, această listă nu afişează toată activitatea pe care am primit-o. Activitatea care nu este afişată conţine informaţii pe care le-am primit în timp ce nu erai conectat la contul de Facebook, sau când nu putem confirma că ai folosit înainte Facebook pe dispozitivul respectiv. Sunt incluse, de asemenea detalii precum articolul pe care l-ai adăugat în coşul de cumpărături.

La ce sunt folosite

Conform site-ului amintit, toate aceste date sunt puse cap la cap și folosite pentru a livra publicatate țintită. Să îi credem? Nu puține au fost scandalurile referitoare la modul în care Facebook a vândut informații despre utilizatorii săi .

Care sunt aplicațiile?

În încercarea de a deveni mai transparenți, rețeaua permite utilizatorilor să vadă ce aplicații sau site-uri au transmis informații. Urmează pașii de mai jos pentru a afla ce aplicații te-au spionat.

Cum afli ce site-uri te-au spionat pentru Facebook?

  1. Accesează-ți contul prin intermediul unui browser web, indiferent dacă folosești macOS, Linux sau Windows;
  2. Click aici – link-ul te trimite pe Facebook la secțiunea dedicată;
  3. Click pe cele 3 puncte din dreptul ultimei pictograme care înfățișează iconițele a câtorva site-uri/aplicații . Se va deshide o fereastră care îți va solicita parola.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole